1dienas
19stundas
37minūtes
34sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Tu labāk viņai iesit par to!” mamma pamudina bijušā NBA basketbolista meitu piekaut pretinieci un par to saņem sodu
foto: Shutterstock
Basketbols

“Tu labāk viņai iesit par to!” mamma pamudina bijušā NBA basketbolista meitu piekaut pretinieci un par to saņem sodu

Jauns.lv

Pagājušā gada novembrī ASV basketbolu pāršalca pamatīgs skandāls, kurā bija iesaistīta kādreizējā nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolista Korija Bendžamina meita. Nepilngadīgo meiteņu spēlē viņa, sadzirdot mammas Latiras Šontijas Hantas ieteikumu: “Tu labāk viņai iesit par to!”, pieskrēja pie pretinieces, kura bija tikko nospēlējusi visai asi, un bez ceremonijām iesita pa seju.

“Tu labāk viņai iesit par to!” mamma pamudina biju...

Latiras Šontijas Hantas un skandalozā bijušā basketbolista Korija Bendžamina meitai pagājušā gada 7. novembrī bija 14 gadu un viņa ar “Dream Academy” komandu spēkojās pret “SoCal Blaze”. Kādā no spēles epizodēm Laurīna Hema un viņas komandas biedrene visai asi nospēlēja pret savu oponenti, kura tajā brīdī meta tālmetienu. Abas aizsardzībā spēlējošās meitenes pēc metiena bija nolikušas savas kājas vietā, kur bija jāpiezemējas Bendžamina meitai, radot visai lielu risku pamežģīt potīti. Augstākā līmeņa basketbolā ļoti aktīvi cīnās pret šādām epizodēm, bet jaunatnes sportā, šķiet, nepietiekami. 

Pēc neprecīzā metiena 14 gadus vecā Hantas meita sadzirdēja savas mammas musinājumu iesist pretiniecei par šādu spēli aizsardzībā, un bez ceremonijām to arī izdarīja. Tobrīd 15 gadus vecā Laurīna Hema no spēcīgā sitiena nokrita zemē un, kā vēlāk izrādījās, bija guvusi smadzeņu satricinājumu. Kadri no spēles liecina, ka arī pirms šīs epizodes “Dream Academy” spēlētāja bija situsi savām pretiniecēm, bet pēc drausmīgā sitiena pa seju mačs tika apturēts. Savukārt uzbrucēja tika diskvalificēta no basketbola sacensībām, jo dažādas agresijas izpausmes viņai bijušas arī iepriekš.

Latirai Šontijai Hantai par meitas musināšanu uz agresiju draudēja pat līdz gadam ieslodzījumā, bet nepilnu gadu pēc notikušā Orindžas apgabala Augstākā tiesa paziņoja savu spriedumu, kurā noteica samaksāt 9000 ASV dolāru kompensāciju, divu gadu laikā pabeigt dusmu menedžmenta kursus, uzrakstīt atvainošanās vēstuli cietušajai, viņas vecākiem, abām basketbola komandām un piekrist netuvoties cietušajai, kā arī aizliegums apmeklēt basketbola spēle, kamēr dusmu menedžmenta kursi nav pabeigti.

Īsi pēc notikušā situāciju komentēja arī Korijs Bendžamins, kurš paziņojumā teica, ka ir vīlies savas meitas rīcībā, un apgalvoja, ka tas nav viņa ģimenes vērtību un principu atspoguļojums.

Zīmīgi, ka arī pats Bendžamins ne vienu reizi vien ir nonācis policijas redzeslokā par vardarbību – divas reizes (2000.  un 2016. gadā) viņš ticis aizturēts.

1998. gada NBA drafta Čikāgas “Bulls” pirmās kārtas izvēle savu potenciālu basketbola laukumā līdz galam tā arī neparādīja. Spožas divas sezonas ASV koledžu sportā aizvadījušais Bendžamins tika izvēlēts ar 28. numuru, bet NBA nospēlēja vien četras sezonas divos piegājienos. Karjeras laikā spēlējis arī Itālijā, Francijā, Ķīnā, Dienvidkorejā, Puertoriko, Venecuēlā un Portugālē.

Basketbola vēsturē viņš gan visspilgtāk paliks ar bravūrīgajiem izteikumiem attiecībā uz Maiklu Džordanu. 1998. gadā, kad basketbola leģenda tikko bija otro reizi pārtraucis savu karjeru, Bendžamins esot apgalvojis, ka viņš varot apspēlēt “Bulls” leģendu viens pret vienu. Kā stāsta kādreizējais Čikāgas kluba spēlētājs Rendijs Brauns, tolaik 36 gadus vecais Džordans pieņēmis izaicinājumu un ieradies uz spēli tērpies garajās treniņbiksēs pret potenciālo “Bulls” nākotni. Džordans neatstāja nekādas cerības tolaik 21 gadu vecajam Bendžaminam un, spēlējot līdz 11 punktiem, pazemoja debitantu ar 11:3.