foto: AP/Scanpix
Lasvegasas "Aces" izcīna savu pirmo WNBA čempiontitulu
"Aces" spēlētājas ar Čelsiju Greju priekšgalā līksmo par panākumu.
Basketbols
2022. gada 19. septembris, 11:02

Lasvegasas "Aces" izcīna savu pirmo WNBA čempiontitulu

Jauns.lv/LETA

Lasvegasas "Aces" komanda svētdien izcīnīja savu vēsturē pirmo Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempiontitulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finālsērijas ceturtajā spēlē "Aces" izbraukumā ar rezultātu 78:71 (16:12, 14:16, 23:21, 25:22) uzveica Kontektikutas "Sun" komandu un sērijā līdz trīs uzvarām guva virsroku ar 3-1.

Čelsija Grejam uzvarētājām guva 20 punktus, realizējot deviņus no 13 metieniem no spēles, un tika atzīta par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Greja sērijā caurmērā guva 18,3 punktus mačā.

Vēl čempionēm 17 punktus guva Riguna Viljamsa, 16 punktus pievienoja Kelsija Plama, bet sezonas vērtīgākajai spēlētājai Edžai Vilsonei bija 11 punkti un 14 bumbas zem groziem.

"Sun" rindās 17 punktus iemeta Kortnija Viljamsa, bet otro "triple-double" pēc kārtas iekrāja Eliša Tomasa, kuras kontā bija 11 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas.

"Aces" galvenā trenere Bekija Hemona savas spēlētājas karjerā palika bez titula, bet treneres arodā tagad nopelnījusi WNBA čempiones nosaukumu. Lai varētu pilnvērtīgi strādāt ar komandu, viņa atstāja galvenā trenera Grega Popoviča asistentes amatu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Sanantonio "Spurs".

Nedz "Sun", nedz "Aces" komandām līdz šim nebija izdevies izcīnīt nevienu WNBA titulu.

Pērn pirmo reizi vēsturē par WNBA čempionēm kļuva Čikāgas "Sky" basketbolistes.

2014.gadā Fīniksas "Mercury" sastāvā par WNBA čempioni tika kronēta Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās