foto: EPA/Scanpix
Bagatska vadītā Ukrainas izlase EČ stāsies pretī Horvātijai; Čehija un Izraēla sadalīs ceturto vietu
Bagatska vadītā Ukrainas izlase izcīnījusi trīs uzvaras un jau garantējusi dalību astotdaļfinālā.
Basketbols
2022. gada 8. septembris, 08:02

Bagatska vadītā Ukrainas izlase EČ stāsies pretī Horvātijai; Čehija un Izraēla sadalīs ceturto vietu

Jauns.lv / LETA

Šodien Eiropas čempionātā basketbolā notiks pēdējās sešas C un D apakšgrupu spēles, tajā skaitā laukumā dodoties Latvijas speciālista Ainara Bagatska vadītajai Ukrainai.

Čempionāta tiešraides vērojamas platformā "Go3".

Dienas pirmajā spēlē Prāgā plkst.15 pēc Latvijas laika spēkosies Somija un Nīderlande, plkst.18.30 spēlēs mājiniece Čehija un Izraēla, bet plkst.22 laukumā dosies Serbija un Polija, cīnoties par pirmo pozīciju grupā.

D apakšgrupā Serbija uzvarējusi visās četrās spēlēs, kamēr Polija tikusi pie trīs uzvarām, un abas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs. Tāpat vietu astotdaļfinālā nodrošinājusi arī Somija, kas divām uzvarām ierindojas ceturtajā vietā, bet Izraēla, kas tikusi pie divām uzvarām, un Čehija, kas tikusi pie vienas uzvaras, spēkosies par atlikušo vietu izslēgšanas spēlēs. Nīderlande bez uzvarām ieņem sesto vietu.

C apakšgrupā pirmais mačs tiks aizvadīts plkst.15.15, kad Ukraina mēros spēkus ar Horvātiju, turpinājumā plkst.18 Igaunija stāsies pretī Grieķijai, kamēr noslēdzošajā mačā plkst.22 Lielbritānija spēlēs pret mājinieci Itāliju.

Grieķija, kas izcīnījusi panākumus visās četrās aizvadītajās spēlēs, atrodas līderpozīcijās, tālāk seko Ukraina ar trīs uzvarām un Itālija un Horvātija ar diviem panākumiem. Pirmās četras izlases jau ir iekļuvušas astotdaļfinālā, bet Igaunija un Lielbritānija ieņem attiecīgi piekto un sesto pozīciju.

Jau ziņots, ka astotdaļfinālā iekļuva arī Spānija, Turcija, Melnkalne, Beļģija, Slovēnija, Francija, Vācija un Lietuva.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.