Sporta zvaigznes
2022. gada 11. augusts, 13:49

Maikla Džordana pēdējās "Bulls" sezonas kreklu izsolīs par iespaidīgu summu

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendas Maikla Džordana krekls, ar kuru viņš laukumā devās 1998.gada finālsērijas pirmajā mačā, septembrī tiks izlikts izsolē un tā cena būs aptuveni 3,5 miljoni ASV dolāru, trešdien paziņoja "Sotheby's" izsoļu nams.

Čikāgas "Bulls" un visa basketbola leģendas sarkanais krekls ar 23. numuru būs vien otrais, kas jelkad izsolīts.

Kā norāda "Sotheby's", lielākā daļa Džordana kreklu atrodas privātās kolekcijās, bet vienu viņš ziedojis Arfoamerikāņu vēstures un kultūras Smitsonas nacionālajam muzejam.

foto: AFP/Scanpix
Čikāgas "Bulls" krekls ar 23. numuru kļuvis par ikonisku pasaules sportā.

1997/1998.gada sezona Džordanam bija pēdējā no 13 sezonām Čikāgā un arī pēdējā reize kad izdevās kļūt par NBA čempionu, finālā ar 4-2 pieveicot Jūtas "Jazz". Kopumā Džordans ar "Bulls" izcīnīja sešus čempiontitulus.

Pašlaik 59 gadus vecais Džordans, kuram pieder neskaitāmi NBA rekordi, savu karjeru noslēdza pēc 1998. gada sezonas, tomēr 2001. gadā atgriezās līgā, lai divas sezonas pārstāvētu Vašingtonas "Wizards".

"1997./1998. gada sezona, iespējams, ir viena no populārākajām Džordana fanu vidū, jo Maikls sasniedza savu spēju virsotni, vienlaikus tiecoties pēc savas pēdējās iespējas kļūt par čempionu ar Čikāgas Bulls," norāda "Sotheby's" ielas apģērbu un moderno kolekcionējamo priekšmetu nodaļas vadītājs Brāms Vahters.

Spēlētāja krekls sākotnēji tiks izrādīts Monterejā, bet pēc tam nogādāts Ņujorkā, kur izsole plānota no 6.līdz 14.septembrim.

Kā vēsta "Sotheby's", šis būs dārgākais jebkad izsolītais ar Džordanu saistītais priekšmets. Līdz šim viņa basketbola apavu pāris tika pārdots par 1,5 miljoniem ASV dolāru.

Džordanam pašlaik pieder NBA komanda Šarlotes "Hornets".