foto: LETA
Krastenbergs karjeru turpinās Zviedrijā, Daugaviņš pārceļas uz Vāciju
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Renārs Krastenbergs pēc Pasaules hokeja čempionāta spēlēs starp Latvijas un Čehijas valstsvienībām ''Nokia'' arēnā Tampērē.
Hokejs
2022. gada 9. augusts, 11:57

Krastenbergs karjeru turpinās Zviedrijā, Daugaviņš pārceļas uz Vāciju

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs pievienojies Zviedrijas pēc spēka otrās līgas komandai "Sodertalje", informē vienība.

23 gadus vecais Krastenbergs pēdējo pusotru sezonu pavadīja Austrijas komandā Villahas SV. Aizvadītajā sezonā latvietis kopumā 43 spēlēs guva 19 vārtus un atdeva 21 rezultatīvu piespēli.

Uz Austriju viņš pārcēlās 2020./2021. gada sezonas vidū, pirms tam pārstāvot Rīgas "Dinamo" un "Mogo".

Pirms tam divas sezonas Krastenbergs pavadīja Ziemeļamerikas hokeja līgas ECHL komandā Vīlingas "Nailers". Hokejistam bija līgums ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", taču Ziemeļamerikā otrajā spēcīgākajā līgā viņš nav spēlējis.

Pērn Krastenbergs debitēja pasaules čempionātā pieaugušajiem, kur sešos mačos atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet šogad tikpat spēlēs viņš palika bez punktiem. Pekinas olimpisko spēļu turnīrā jelgavnieks četrās cīņās guva vienus vārtus un izdalīja četras rezultatīvas piespēles, būdams ražīgākais izlases spēlētājs.

Sēderteljes komanda aizvadītajā sezonā "Allsvenskan" regulārajā turnīrā ieņēma priekšpēdējo vietu 14 vienību konkurencē un tikai pārspēlēs saglabāja vietu Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā.

Tikmēr ilggadējais Latvijas hokeja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš karjeru turpinās Vācijas augstākās līgas (DEL) komandā Izerolnas "Roosters", informē vienība.

Vienošanās ar 34 gadus veco Daugaviņu noslēgta uz vienu sezonu. Latviešu uzbrucējs komandā spēlēs ar 61. numuru.

Iepriekšējo sezonu Daugaviņš pavadīja Šveices augstākās līgas (NL) komandā "Bern", kuras rindās 34 spēlēs guva desmit vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Daugaviņš septiņas sezonas spēlēja Krievijas komandās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). KHL viņš spēlēja arī 2012./2013. gada sezonā, kad Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Daugaviņš kopumā aizvadījis arī 98 spēles NHL čempionātā, pārstāvot Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins" komandas. Ar "Bruins" viņš 2013. gadā spēlēja arī Stenlija kausa finālā. NHL viņš izcēlās ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Uzbrucējs ir viens no visaugstāk draftētajiem Latvijas hokejistiem. Viņu 2006. gada NHL draftā ar kopējo 91. numuru izvēlējās "Senators".

Starp karjeru NHL un KHL Daugaviņš 2013./2014. gada sezonu pavadīja Šveices komandā Ženēvas "Servette".

Daugaviņš pārstāvējis izlasi desmit pasaules čempionātos un pēdējos četros, kuros piedalījās, bija izlases kapteinis. Tāpat uzbrucējs ir spēlējis trīs olimpiskajās spēlēs. Pēc šī gada Pekinas olimpiskajām spēlēm uzbrucējs paziņoja, ka noslēdz savu karjeru izlasē.

"Roosters" iepriekšējā sezonā DEL regulārajā turnīrā ieņēma 12. vietu.

Savukārt Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs pievienojies Čehijas ekstralīgas komandai Litvīnovas "Verva", kurā nākamajā sezonā spēlēs cits latviešu aizsargs Kristaps Zīle.

Klubs informē, ka vienošanās panākta uz vienu sezonu. "Verva" pagājušajā sezonā 15 komandu konkurencē ierindojās 13. vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Pagājušo sezonu Freibergs sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", bet noslēdza Izerlonas "Roosters" komandā Vācijas DEL čempionātā. KHL Freibergam 34 mačos bija divas rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -7, bet DEL viņš desmit dueļos iekrāja divas piespēles un negatīvu lietderību -1.

Freibergs četras sezonas no 2017. gada līdz 2021. gadam jau spēlēja Čehijā. Pirmās trīs sezonas latviešu aizsargs aizvadīja Zlīnas "PSG Berani" rindās, bet 2020/2021.gada sezonu uzsāka Brno "Kometa", vēlāk pārceļoties uz Tršinecas "Ocelari", ar kuru kļuva Čehijas čempionu.

Karjeras laikā 31 gadu vecais Freibergs ekstralīgā aizvadījis 200 spēles un atzīmējies ar 87 (13+74) punktiem. Savukārt 27 izslēgšanas mačos latvieša rēķinā 14 (4+10) punkti.

Freibergs arī aizvadījis piecas spēles Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sentdžonsas "IceCaps" sastāvā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Aizsargs pārstāvējis Latviju sešos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. 

Jaunajā sezonā "Verva" pārstāvēs arī Latvijas izlases aizsargs Zīle, bet pirms tam komandas kreklu mugurā vilkuši arī Oskars Cibuļskis, Uvis Balinskis, Kaspars Saulietis un Normunds Sējējs.