foto: REUTERS/SCANPIX
Šķēpmetēja Līna Mūze aizvadīs finālsacensības pasaules čempionātā vieglatlētikā
Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze.
Citi sporta veidi
2022. gada 22. jūlijs, 13:56

Šķēpmetēja Līna Mūze aizvadīs finālsacensības pasaules čempionātā vieglatlētikā

Jauns.lv/LETA

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze piektdien Jūdžinā, ASV, aizvadīs finālsacensības pasaules čempionātā vieglatlētikā.

Fināls sāksies sestdienā plkst.4.20 pēc Latvijas laika. Čempionātu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Šķēpmetējām, lai kvalificētos finālam, šķēps kvalifikācijā bija jāraida vismaz 62,50 metru tālumā vai jātiek labāko divpadsmitniekā.

Mūze, metot šķēpu 59,16 metru tālumā, savā grupā parādīja sesto labāko rezultātu un starp visām sportistēm ieņēma desmito vietu, nodrošinot vietu pamatsacensībās. Savukārt Madara Palameika meta šķēpu 58,61 metra tālumā, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu. Viņa B grupā ierindojās sestajā pozīcijā, taču starp visām 29 šķēpmetējām ieņēma 13.vietu un palika pirmā aiz svītras.

Starp abām kvalifikācijas grupām tikai trīs sportistēm izdevās uzreiz nodrošināt vietu pamatsacensībās, raidot šķēpu pietiekoši tālu. Labāko rezultātu kvalifikācijā parādīja Haruka Kitaguči no Japānas (64,32 metri), otrā bija ķīniete Ju Šina (63,86 metri), bet labāko trijnieku noslēdza Lietuvas sportiste Liveta Jasunaite (63,80 metri).

Palameikas rezultāts bija par 45 centimetriem sliktāks nekā Austrālijas sportistei Makenzijai Litlai, kura kā pēdējā kvalificējās pamatsacensībām.

Mūze planētas meistarsacīkstēs startē trešo reizi.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv šķēpmetēji Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums un Rolands Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule un soļotājs Arnis Rumbenieks. Kopā ar sportistiem uz čempionātu devušies arī treneri Gints Palameiks, Mārcis Štrobinders, Zigismunds Sirmais un Edvīns Krūms.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā, Oregonā, norisināsies līdz 24.jūlijam.