foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX
Kauņas "Žalgiris" pastiprinās ar Lietuvas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju
Arns Butkēvičs Lietubas izlases kreklā spēlē pret Kanādu.
Basketbols
2022. gada 1. jūlijs, 17:17

Kauņas "Žalgiris" pastiprinās ar Lietuvas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju

Jauns.lv / LETA

Lietuvas basketbola komandai Kauņas "Žalgiris" pievienojas arī Arns Butkevičs, vēsta klubs.

Pēc paziņojuma par līguma noslēgšanu ar Laurīnu Biruti "Žalgiris" piektdien paziņoja par savu otro jaunpienācēju gaidāmajai sezonai, komandai pievienojoties Lietuvas izlases dalībniekam Arnam Butkevičam.

Pēdējos piecus gadus Butkevičs pavadīja Lietuvas galvaspilsētā, pēdējā sezonā esot Viļņas "Rytas" kapteinim.

Pagājušajā sezonā viņš aizveda savu bijušo komandu līdz Lietuvas Basketbola līgas (LKL) čempionu titulam, izpelnoties finālspēļu vērtīgākā basketbolista godu.

Uzbrucējs vidēji spēlē guva 8,6 punktus, izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas, 2,3 reizes rezultatīvi piespēlēja un sakrāja lietderības koeficientu 13, kā arī uzlaboja savu sniegumu līgas finālā līdz 11 punktiem un lietderības koeficientam 15,6.

Butkēviča devums Čempionu līgā bija līdzīgs, jo 29 gadus vecais spēlētājs vidēji mačā guva 7,4 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Butkēvičs ir pārstāvēja "Žalgiris" jauniešu komandu Eirolīgas jauniešu turnīrā.

Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Neringas "Kuršiai", Viļņas "Sakalai", Panevēžas "Lietkabelis" un Klaipēdas "Neptūnas" krāsas. "Neptūnas" pašreizējā "Žalgiris" trenera Kaža Maksvīša vadībā Butkēvičs debitēja arī Eirolīgā.

"Butkeviča stabilitāte un spējas pēdējos gados nav likušas šaubīties, tāpēc vēlējāmies viņu redzēt Kauņā. Mēs viens otru labi pazīstam, sastrādājāmies Eirolīgā, kas, manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai basketbolists atgrieztos augstākajā līmenī," sacīja treneris Maksvītis.

1,96 metrus garais spēlētājs ar "Žalgiris" ir noslēdzis divu gadu līgumu.

Jau ziņots, ka tīmekļa vietne "Eurohoops" vēstīja par Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pievienošanos "Žalgiris" vienībai.

"Žalgiris" aizvadītajā sezonā Lietuvas Basketbola līgā (LKL) samierinājās ar bronzas godalgām.