foto: Jānis Līgats
Virslīgas līdervienību cīņā "Valmiera" sagrauj čempioni RFS; "Liepāja" zaudē Tukuma futbolistiem
"Valmiera" pieveica RFS ar 4:0 (0:0).
Futbols
2022. gada 22. jūnijs, 20:07

Virslīgas līdervienību cīņā "Valmiera" sagrauj čempioni RFS; "Liepāja" zaudē Tukuma futbolistiem

Jauns.lv / LETA

"Valmieras" futbolisti trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 18.kārtas spēlē savā laukumā sagrāva tuvāko sekotāju čempioni RFS, bet "Liepāja" savā laukumā piekāpās "Tukums 2000"/"Telms" komandai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Valmiera" pieveica RFS ar 4:0 (0:0).

34.minūtē dzelteno kartīti, pārtraucot mājinieka Kamilo Menas uzbrukumu, netālu no sava soda laukuma nopelnīja Vladislavs Sorokins.

Jau 41.minūtē tika nomainīts "Valmieras" uzbrukuma līderis Raimonds Krollis, kurš laukumā bija devies ne pilnībā vesels, viņu nomainot Maksimam Toņiševam.

Aktīvais Mena 52.minūtē tika pie vārtu guvuma, izmantojot 11 metru soda sitienu un raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:0.

81.minūtē Menu nomainīja Luka Silagadze, pēc kura piespēles trīs minūtes vēlāk pēc gara skrējiena pa laukuma kreiso pusi vārtus guva aizsargs Paps Fals, kurš laukumā uz maiņu bija nācis 67.minūtē, - 2:0.

Vēl vienu 11 metru soda sitienu nopelnīja Silagadze, kuru neatļauti kavēja vārtsargs Vītauts Čerņausks, pašam to realizējot ar sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 3:0.

Mača kompensācijas laika otrajā minūtē 4:0 pēc Daisukes Jokotas piespēles soda laukumā ceturtos vārtus mājinieku labā ar sitienu kreisajā stūrī guva Aliuns Ndojs - 4:0.

Vidzemnieki virslīgā pirms trešdienas cīņas bija uzvarējuši 13 spēlēs pēc kārtas un turnīra tabulā ieņēma pirmo vietu, tuvāko sekotāju RFS apsteidzot par pieciem punktiem. Krollis ar 11 gūtiem vārtiem bija otrais labākais vārtu guvējs līgā, kamēr 12 vārtus šosezon bija guvis RFS spēlētājs Andrejs Iličs

RFS pirms izlašu pārtraukuma galvaspilsētas derbijā ar 0:2 zaudēja "Riga" komandai un pārtrauca astoņu uzvaru sēriju, bet, mačiem atsākoties, izbraukumā pret "Liepāju" prata atspēlēties un noslēgt maču neizšķirti ar 2:2.

Izlašu pauzē RFS komandai pievienojās Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors un serbu balsta pussargs Stefans Paničs. Tāpat sastāvu papildinājuši brazīliešu uzbrucējs Gaušu, kā arī vēl divi serbu futbolisti - pussargs Stefans Cvetkovičs un labās malas aizsargs Jovans Vlalukins.

Pirmajā savstarpējā mačā uzvaru šosezon ar 3:1 izcīnīja valmierieši.

"Liepāja" stadionā "Daugava" ar 1:2 (1:0) zaudēja "Tukums 2000"/"Telms" vienībai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vadībā liepājnieki izvirzījās divas minūtes pirms pārtraukuma, kad ar rezultatīvu sitienu izcēlās Krišs Kārkliņš - 1:0.

Izlīdzinājumu tukumnieki panāca 46.minūtē, kad vārtus guva Kristiāns Kaušelis, - 1:1.

Uzvaru viesiem 74.minūtē panāca Kristers Eduards Švāns, kurš laukumā bija devies sešas minūtes iepriekš.

"Liepāja", kas manāmi pastiprinājusi sastāvu izlašu pauzes laikā, pēdējā aizvadītajā mačā spēlēja neizšķirti pret RFS (2:2), bet pirms tam piedzīvoja zaudējumu pret "Valmieru" ar 3:1.

Tukuma komanda pēc pārtraukuma laukumā atgriezās ar zaudējumu pret "Riga", piekāpjoties ar 0:1.

Sezonas ievadā abu komandu duelī pārāki bija liepājnieki, izcīnot pārliecinošu panākumu ar 4:1.

Dienas pēdējā spēlē "Riga" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica "Auda" komandu.

Teritoriālais pārsvars bija mājinieku pusē, taču līdz pat mača beigām vārtus gūt "Riga" futbolistiem neizdevās.

Palīdzēja "Auda" futbolisti, mājinieku uzbrukumā 80.minūtē pēc piespēles no laukuma kreisās puses gar vārtiem un cīņā ar Olabandžo Ogundži bumbu savos vārtos raidot Oleksandram Koplijenko - 1:0 mājinieku labā.

"Riga" izlašu pauzē galvenā trenera amatā apstiprināja horvātu Sandro Perkoviču, kā arī pastiprināja sastāvu ar zviedru centra aizsargu Duglasu Bergkvistu, pašmāju labās malas aizsargu Jegoru Novikovu, nigēriešu aizsargu/pussargu Aleksandru Ogundži, kā arī portugāļu pussargu Duglasu Aurēliu. Kluba rīcībā atgriezies pašmāju aizsargs Iļja Korotkovs, kurš sezonas pirmajā pusē bija īrē "Auda" vienībā.

Rīdzinieki bija izcīnījuši panākumus sešās spēlēs pēc kārtas, kamēr "Auda", kura pirms izlašu pārtraukuma ar 2:1 uzvarēja "Daugavpili", pēc pauzes sagrāva Jūrmalas "Spartaku" ar 5:0.

Pirmajā reizē, kad abas komandas tikās šosezon, pārāki ar 1:0 bija "Riga" futbolisti.

Jau ziņots, ka pirmajās divās 18.kārtas spēlēs "Daugavpils" ar 1:0 uzvarēja "Super Nova", bet Jūrmalas "Spartaks" atspēlējās un ar 4:2 guva panākumu pār "Metta" futbolistiem.

Turnīra tabulas galvgalī ar 47 punktiem 18 mačos ir "Valmiera", "Riga" ar 40 punktiem ir izvirzījusies otrajā vietā, bet 39 punkti ir RFS. Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 36 punktiem, "Auda" ar 24 punktiem 17 cīņās un "Daugavpils" ar 21 punktu 17 dueļos. 14 punkti 17 cīņās ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, 13 punkti ir "Metta", 11 punktus 17 spēlēs sakrājis "Spartaks", kamēr pieci punkti ir "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.