foto: imago/Sven Simon/Scanpix
Sadio Manē pārceļas uz Minhenes "Bayern"
Sadio Manē.
Futbols
2022. gada 22. jūnijs, 16:23

Sadio Manē pārceļas uz Minhenes "Bayern"

Jauns.lv / LETA

Vācijas čempionvienībai Minhenes "Bayern" pievienojies Anglijas futbola premjerlīgas kluba "Liverpool" uzbrucējs Sadio Manē, trešdien apstiprināja bundeslīgas komanda.

Senegālas izlases uzbrucējs Minhenē ieradās jau otrdien, lai izietu obligāto medicīnisko pārbaudi.

Tiek vēstīts, ka transfēra summa par 30 gadus veco uzbrucēju ir 32 miljoni eiro, kas ar papildmaksājumiem var sasniegt 41 miljonu eiro. Līgums ar Manē paredzēts līdz 2025.gadam.

Manē "Liverpool" komandai pievienojās 2016.gadā, pārnākot no citas premjerlīgas vienības "Southampton". Pirms tam viņš pārstāvēja Austrijas komandu Zalcburgas "Red Bull" un Francijas vienību "Metz".

Kopumā 269 spēlēs senegālietis "Liverpool" rindās guva 120 vārtus, ar klubu izcīnot visas iespējamās trofejas - premjerlīgas čempiontitulu, Anglijas FA un Līgas kausus, triumfēja UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā un FIFA Pasaules klubu kausa izcīņā.

Senegālas izlases rindās Manē aizvadījis 91 spēli un guvis 33 vārtus, 2021.gadā triumfējot Āfrikas Nāciju kausā (čempionātā), kur tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju.

Tikmēr Vācijas futbola bundeslīgas klubs Dortmundes "Borussia" ir tuvu uzbrucēja Sebastjēna Alēra no Amsterdmas "Ajax" iegādei, trešdien ziņo britu raidsabiedrība "Sky".

Tiek ziņots, ka "Borussia" ar Nīderlandes čempionvienību "Ajax" vienojusies par Kotdivuāras izlases uzbrucēja transfēru 31 miljona eiro apmērā. Tāpat "Ajax" var saņemt vēl papildus līdz četriem miljoniem eiro, ņemot vērā Alēra sniegumu bundeslīgas vicečempionu rindās.

"Sky" televīzija ziņo, ka Alērs, kurš šodien svin savu 28.dzimšanas dienu, medicīnisko pārbaudi jaunajā klubā uzsāks jau ceturtdien.

Nīderlandes čempionātā Alērs šosezon 31 spēlē guva 21 vārtus, kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju, bet UEFA Čempionu līgā astoņos mačos atzīmējās ar 11 precīziem raidījumiem, palīdzot "Ajax" sasniegt astotdaļfinālu.

Savas karjeras laikā Francijā dzimušais uzbrucējs spēlējis franču "Auxerre", Nīderlandes klubā "Utrecht", Vācijas bundeslīgas vienībā Frankfurtes "Eintracht", kā arī Anglijas premjerlīgas vienībā Vesthemas "United" un "Ajax".

Kotdivuāras izlasē Alērs aizvadījis 15 spēles un guvis četrus vārtus.