foto: LETA
Latvijas izlases brīvprātīgajos treniņos piedalās 16 basketbolisti, tajā skaitā arī Lomažs
Rihards Lomažs
Basketbols
2022. gada 8. jūnijs, 14:16

Latvijas izlases brīvprātīgajos treniņos piedalās 16 basketbolisti, tajā skaitā arī Lomažs

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases brīvprātīgajos treniņos šonedēļ piedalās kopumā 16 basketbolisti, tajā skaitā arī Rihards Lomažs, kurš ir valstsvienības līderis 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā 30.jūnijā "Arēnā Rīga" uzņems Serbiju un 3.jūlijā Levicē viesosies pie Slovākijas. Gatavojoties šīm spēlēm, Latvijas valstsvienība aizvadīs divas pārbaudes spēles ar izlasi, 22.jūnijā dienvidu kaimiņus uzņemot savā laukumā.

Pirmdien Rīgā sākās vīriešu basketbola izlases dalībnieku brīvprātīgie individuālie treniņi. Jau iepriekš tika ziņots, ka treniņos piedalās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns. 

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vēsta, ka brīvprātīgajos treniņos piedalās arī Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) karjeru noslēgušais Francis Lācis, šosezon ārzemēs spēlējušie izlases kapteinis Dairis Bertāns, Lomažs, Klāvs Čavars, Toms Leimanis, Mārtiņš Laksa un Roberts Stumbris, kā arī Latvijas klubus pārstāvējušie Kārlis Šiliņš, Kārlis Žunda, Anrijs Miška, Dāvids Vīksne, Edvards Mežulis, Oskars Hlebovickis, Roberts Bērziņš un Reinis Avotiņš.

Brīvprātīgos treniņus vada valstsvienības fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins, kā arī valstsvienības brīvprātīgie treneri Mārtiņš Tīss un Kristaps Zeids.

Vairāki valstsvienības kandidāti trenējas savu personīgo treneru vadībā, kamēr dažiem vēl turpinās nacionālo čempionātu spēles klubu komandu sastāvos. Starp viņiem ir arī "Barcelona" uzbrucējs Rolands Šmits, kurš izlases rindas papildinās pēc sezonas Spānijas augstākajā līgā (ACB) un varēs piedalīties mačā ar Serbiju.

Oficiālā treniņnometne sāksies ceturtdien, 16.jūnijā. Paredzams, ka tajā piedalīsies 15 basketbolisti, tai skaitā NBA un Eiropas klubu pārstāvji.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, kā arī piedzīvojusi minimālu zaudējumu viesos pret Serbiju. Latvijas un Serbijas izlases jau nodrošinājušas tiesības spēlēt kvalifikācijas otrajā posmā. 30. jūnija spēlē, kurā Latvija uzņems Serbiju, izšķirsies, kura komanda grupā ieņems pirmo vietu.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023. gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.