foto: Edijs Pālens/LETA
Artūrs Šilovs pasaules čempionāta labāko vārtsargu trijniekā; Batņam spēcīgākais metiens
Artūrs Šilovs aizvadīja individuāli ļoti veiksmīgu pasaules čempionātu.
Hokejs
2022. gada 25. maijs, 11:48

Artūrs Šilovs pasaules čempionāta labāko vārtsargu trijniekā; Batņam spēcīgākais metiens

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases spēlētājiem Rūdolfam Balceram un Rodrigo Ābolam pasaules hokeja čempionātā pēc grupu turnīra ir bijis lielākais spēles laiks starp visiem uzbrucējiem, bet Artūrs Šilovs ir trešais labākais vārtsargs, liecina sacensību organizatoru apkopotā statistika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balcers piedalījās visās septiņās Latvijas izlases spēlēs, vidēji mačā laukumā pavadot 21 minūti un vienu sekundi, starp uzbrucējiem tuvāko sekotāju Ābolu apsteidzot par 14 sekundēm. Trešo vietu uzbrucēju vidū ar vidēji 20 minūtēm un 39 sekundēm mačā ieņem turnīra labākais vārtu guvējs Rasmuss Asplunds no Zviedrijas valstsvienības.

Lielākais spēles laiks grupu turnīrā bija ASV izlases aizsargam Setam Džounsam, kas vidēji mačā uz ledus bija 25 minūtes un 32 sekundes. 11.ilgākais spēles laiks fiksēts Latvijas izlases aizsargam Jānim Jakam - 21 minūte un 37 sekundes.

Tikmēr Šilovs četrās spēlēs atvairīja 95,24% metienu (80 no 84 raidījumiem) , ieņemot trešo vietu aiz mājinieka Jussi Olkinoras (99,03%) un Džeremija Svejmana no ASV - 95,31%.

Ārī vidēji zaudētajos vārtos mačā Šilovs (1,22) ieņem trešo vietu aiz Olkinoras (0,20) un Svejmana (0,89).

Latvijas izlases vārtsargi Šilovs un Elvis Merzļikins ar kopumā 90% atvairīto metienu bija piektā labākā vārtsargu līnija čempionātā. Pārliecinoši labākie pēc grupu turnīra ir somi - 96,55%.

Latvijas izlases spēles vidēji klātienē noraudzījušies 7511 līdzjutēju, kas dod otro vietu apmeklētības ziņā. Mājinieces Somijas valstsvienības mačus vērojuši 11 556 atbalstītāju. Trešie šajā rādītājā ir ASV hokejisti, kuru spēles klātienē skatījušies 6748 līdzjutēji, bet tālāk seko Norvēģija ar 6552 skatītājiem un Zviedrija - ar 6480.

Vidējais viena mača skatītāju skaits Tamperē un Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā ir 5137, bet vismazāko interesi izraisījušas Kazahstānas izlases spēles, kuras klātienē vidēji vērojuši 2585 līdzjutēji.

Latvijas izlasei, kas čempionātu noslēdza desmitajā pozīcijā, grupu turnīrā bija dalīts astotais labākais vairākums (25%). Šajā rādītājā labākie pēc septiņiem mačiem ar 36,36% ir šveicieši.

Savukārt mazākumā Latvijas izlase ar 63,16% pretinieku vairākuma neitralizācijas bija ceturtie sliktākie. Vājāk mazākumā spēlēja tikai Norvēģija (57,69%), Lielbritānija (54,17%) un Kazahstāna (52%). Līderi ar 100% ir mājinieki somi.

Latvijas hokejisti ar 48 soda minūtēm bija trešie disciplinētākie aiz Vācijas (30) un Zviedrijas (46), kamēr visvairāk soda minūšu sapelnīja norvēģi - 115.

Metienu precizitātē Latvijas izlase ierindojās vien 12.pozīcijā, spējot vārtos raidīt 8,48% izpildīto metienu. Līderi ar 15,38% ir Vācija, bet sliktākais rādītājs bija francūžiem - 7,24%.

Individuālajā statistikā starp 30 rezultatīvākajiem hokejistiem latviešu nav, bet turnīra rezultatīvākais spēlētājs pēc septiņiem mačiem ar 12 punktiem (5+7) ir Deniss Malgins no Šveices, kam ar 11 punktiem (3+8) seko Čehijas izlases uzbrucējs Romans Červenka.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Labākie snaiperi ar sešiem precīziem metieniem ir Pjērs-Liks Dibuā (Kanāda) un Asplunds, bet Balcers ar trim gūtiem vārtiem ieņem dalītu 17.pozīciju.

Starp aizsargiem rezultatīvākais turnīrā ar astoņiem punktiem ir soms Miko Lehtonens (2+6), bet Kārlis Čukste ar četrām rezultatīvām piespēlēm ieņem 21.pozīciju. Cits Latvijas izlases aizsargs Jānis Jaks ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm atrodas dalītā 23.vietā.

Tikmēr divi Latvijas izlases uzbrucēji ir starp 30 labākajiem uzvarētajos iemetienos. Oskars Batņa ar 53,12% uzvarēto iemetienu ieņem 28.vietu turnīrā, bet Andris Džeriņš ar 52,94% - 29.pozīcijā. Līderis ir Dibuā (68,24%).

IIHF arī ziņo, ka Batņam šajā čempionātā bijis visspēcīgākais metiens - ripa lidojusi ar ātrumu 165,4 kilometri stundā. Aiz viņa pirmajā trijniekā ir divi amerikāņi Raiens Hārtmens (165,3 km/h) un Kīfers Belouss (164,4 km/h).

A apakšgrupā pirmo vietu ar 20 punktiem ieņēma Šveice, otrā ar 16 punktiem bija Vācija, 15 punktus sakrāja Kanāda, bet pa 12 - Slovākija un Dānija. Piecus punktus guva Francija, ar trīs punktiem čempionātu beidza Kazahstāna un pie viena tika Itālija.

B grupā pēc septiņām spēlēm ar 19 punktiem uzvarēja Somija, tālāk ar 18 punktiem sekoja Zviedrija, bet pa 13 punktiem bija Čehijai un ASV. Aiz labāko četrinieka ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs palika Latvija, septiņus punktus guva Austrija, ar pieciem punktiem sekoja Norvēģija, bet viens punkts palika Lielbritānijai.

Spēcīgāko divīziju šogad pamet abu grupu vājākās komandas Itālija un Lielbritānija, kuru vietu nākamgad ieņems Ungārija un Slovēnija.

Rīt ceturtdaļfinālā Somija spēlēs ar Slovākiju, Zviedrija tiksies ar Kanādas izlasi, Šveice spēlēs ar ASV, bet Vācija - ar Čehiju.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz svētdienai.