foto: Edijs Pālens/LETA
Lai saglabātu kaut teorētiskas izredzes uz ceturtdaļfinālu, šodien jāuzvar Lielbritānija
Lai saglabātu kaut teorētiskas izredzes apsteigt Čehiju un/vai ASV, Latvijas izlasei obligāti jāuzvar pamatlaikā.
Hokejs
2022. gada 22. maijs, 11:00

Lai saglabātu kaut teorētiskas izredzes uz ceturtdaļfinālu, šodien jāuzvar Lielbritānija

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien pasaules čempionāta sestajā mačā tiksies ar Lielbritāniju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

B apakšgrupas mačs "Nokia Arena" Tamperē sāksies plkst.16.20, tiešraidē to pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

Plkst.20.20 šajā pašā arēnā tiksies Zviedrija un Norvēģija. Spēli tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "360TV hokejs".

B grupā līdere ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, tālāk ar 12 punktiem piecās cīņās ir Zviedrija un ar desmit punktiem - ASV un Čehija. Ar pieciem punktiem piecās cīņās seko Latvija un Norvēģija, četri punkti sešās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta piecās cīņās.

A apakšgrupā Helsinkos plkst.16.20 būs Kazahstānas un Vācijas pretstāve, bet četras stundas vēlāk laukumā dosies Šveice un Francija. Pirmā spēle būs vērojama kanālos "360TV", "360TV hokejs" un 8TV, bet otrā - LTV7.

Helsinku grupā 15 punkti pēc piecām kārtām ir Šveicei, 12 punktus guvusi Kanāda un Vācija. Deviņi punkti piecās cīņās ir Dānijai, bet sešās - Slovākijai. Piecus punktus guvusi Francija, Itālijai ir viens punkts sešās cīņās, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Pasaules čempionāta ievadā latvieši ar 1:4 zaudēja ASV, bet pēc tam ar 1:2 - Somijai. Pirmdien ar 3:2 smagā cīņā tika pārspēta Norvēģija, ceturtdien pirmajā periodā piedzīvotā sagrāve noveda pie zaudējuma ar 1:5 pret Čehiju, bet piektdien ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā tika pārspēta Austrija.

Lielbritānijas hokejisti meistarsacīkšu sākumā ar 1:5 zaudēja Čehijai, ar 3:4 pēcspēles metienos zaudēja Norvēģijai, bet pēdējās trijās spēlēs nav iemetuši nevienus vārtus pret Zviedriju (0:6), ASV (0:3) un Somiju (0:6).

Svētdien Latvija un Lielbritānija pasaules čempionāta spēlēs Elites grupā tiksies pirmo reizi. Komandas pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tikušās piecreiz, četrās uzvaru svinot Latvijai un reizi spēlējot neizšķirti. Pēdējā spēle notika olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 2013.gadā Rīgā, Latvijai uzvarot ar 6:2.

Grupu turnīru Latvija noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Latvijas izlases kapteinis čempionātā ir Rodrigo Ābols, bet viņam asistē Rūdolfs Balcers un Artūrs Kulda.

Vislielākā pasaules čempionātu pieredze ir aizsargam Kristapam Sotniekam, kurš spēlē savās 13.meistarsacīkstēs. Uzbrucējiem Ronaldam Ķēniņam un Robertam Bukartam, kā arī aizsargam Artūram Kuldam šis ir attiecīgi devītais, astotais un septītais čempionāts. Deviņi hokejisti nav spēlējuši nevienā pieaugušo čempionātā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.