Sporta zvaigznes
2022. gada 13. maijs, 23:02

Putina iespējamā mīļākā Alīna Kabajeva raudājusi par eksistenci pusbadā

Jauns.lv

Bijušajai krievu olimpiskajai čempionei mākslas vingrošanā Alīnai Kabajevai, kura tiek dēvēta par Krievijas prezidenta Vladimira Putina iespējamo mīļāko, ceļš līdz profesionālajam sportam nav bijis tik viegls, kā, iespējams, kādam varētu šķist. Kā presei norādījusi kādreizējā vingrotājas trenere Irina Vinere-Usmanova, Kabajevai bijušas problēmas ar lieko svaru, tādēļ viņa bieži dzīvojusi pusbadā.

Kā atminas Vinere-Usmanova, dzimtajā Uzbekistānā tolaik 11 gadus vecā meitene sākotnēji trenējusies tikai divas reizes nedēļā un nav spējusi pārsteigt ne ar savu tehniku, ne panākumiem.

Ceļā uz zelta medaļām Kabajevai galvenais šķērslis bijusi tieksme uz aptaukošanos.

foto: ZUMAPRESS.com
Alīna Kabajeva karjeras laikā.

"Alīna tikai paskatījās uz ēdienu - un šķita, ka viņai no paskatīšanās vien jau pienāca klāt kilogrami. Dievs vienmēr līdzsvaro lietas. Vēlāk viņa bija apbērta ar zeltu un dimantiem - skaistumu, raksturu, talantu, bet par to viņa maksāja, vienmēr dzīvojot pusbadā," treneri citē "Express Gazeta".

Alīna Kabajeva publiskos pasākumos

Olimpiskā čempione mākslas vingrošanā Alīna Kabajeva dažādos pasākumos.

gallery icon

Kamēr pārējās meitenes pēc uzvarām sacensībās baudījušas picu un limonādi, jaunā Kabajeva nēsājusi līdzi divus zaļus ābolus un raudājusi, skatoties uz sātīga ēdiena šķīvjiem. Trenere bijusi stingra - pat par 200 gramu svara palielināšanos meiteni izmetusi no treniņa un nav ļāvusi atgriezties, kamēr svars nebija nokrities. Reizēm Kabajeva trīs dienas dzērusi tikai ūdeni un pat nav skatījusies ēdnīcas virzienā.

Uz diētas esošā Kabajeva treniņos parasti pavadījusi 12 stundas dienā. Trenere atzīst, ka reizēm kļūdu dēļ sakliegusi uz viņu un saukusi neglaimojošās iesaukās.

Putina favorīte Alina Kabajeva mākslas vingrotājas karjeras laikā

Bijusī mākslas vingrotāja Alina Kabajeva, kas medijos ne vienreiz vien pieminēta kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina iespējamā mīļākā.

gallery icon

Pati Vinere neuzskata, ka bijusi pārāk nežēlīga, bet gan prasīga, stingra un taisnīga. Kad 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs Kabajeva pēkšņi cieta neveiksmi, Vinere atbalstījusi viņu. Trenere bijusi iecietīga arī tad, kad vingrotāja iekļuva dopinga skandālā un tika izslēgta no sacensībām. Vēlāk Kabajeva izcīnīja vēl daudzas uzvaras, bet pēc tam nolēma beigt karjeru.

Rietumvalstis uzskata, ka Kabajeva ir iesaistīta Putina personīgās bagātības slēpšanā ārzemēs, un viņa un viņas ģimene ieguvusi bagātību, pateicoties tuvajām attiecībām ar Putinu un viņa tuvāko cilvēku loku.

Alīna Kabajeva

Alīnas Kabajevas labās rokas pirkstā pamanīts iespaidīgs gredzens, kāds iepriekš viņai nebija redzēts. Tas liek ļauties spekulācijām, ka Putins varētu ...

gallery icon

Tiek uzskatīts, ka Kabajeva ir māte vismaz trim Putina bērniem un ir iesaistīta Kremļa propagandas izplatīšanā.

Kabajeva ir holdinga "National Media Group" valdes priekšsēdētāja un reizi gadā rīko savu vingrošanas festivālu bērniem.