foto: Publicitātes
Sadarbībā ar “LaLiga” Latvijā notiks vērienīgs sporta forums
“Latvijas Futbola Virslīgas” valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs.
Futbols
2022. gada 6. maijs, 14:07

Sadarbībā ar “LaLiga” Latvijā notiks vērienīgs sporta forums

Jauns.lv

Pirmo reizi Latvijā norisināsies starptautisks sporta forums “Virslīga Forum”, kurā piedalīsies un pieredzē dalīsies Spānijas “LaLiga”, Lietuvas Basketbola līgas, Eiropas Futbola līgu asociācijas un pašmāju sporta nozares pārstāvji. Forums notiks 27. maijā Rīgā “Splendid Palace”.

“Virslīga Forum” piedalīsies sporta nozares eksperti un profesionāļi, kuri dalīsies savā pieredzē un diskutēs par sporta attīstības iespējām reģionā. Foruma laikā notiks gan lekcijas, gan paneļa diskusijas ar ekspertu dalību.

Pirmo reizi Latvijā ieradīsies vienas no pasaulē vadošajām sporta līgām Spānijas “LaLiga” pārstāvji. Astoņu gadu laikā šī organizācija no lokālas līgas ar 50 darbiniekiem kļuva par visā pasaulē labi atpazīstamu sporta un izklaides zīmolu.

Latvijā ieradīsies “LaLiga” prezidenta vietnieks Havjers Morente, starptautiskais direktors Oktavio Anoro un starptautiskā departamenta pārstāvis Hosē Loaisa, bet “LaLiga” sieviešu futbola vadītājs Pedro Sančess pastāstīs par to, kādi soļi tika sperti, lai šogad Spānijā tiktu uzstādīts pasaules apmeklētības rekords sieviešu futbola spēlē, kuru klātienē vēroja vairāk nekā 90 000 skatītāju.

Arī foruma apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties paneļdiskusijās un uzdot interesējošos jautājumus. Paneļdiskusijās īpaša uzmanība tiks veltīta tieši Virslīgai un tās attīstībai pēdējo gadu laikā. Par svarīgāko Latvijas futbolā vislabāk varēs pastāstīt pieredzē bagātākā Latvijas čempionāta dalībnieka FK “Metta” līdzdibinātājs Andris Riherts, kā arī Latvijas futbola leģenda un pašreizējās Latvijas čempiones RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

“Virslīga Forum” piedalīsies arī “Lietuvas Basketbola līgas” izpilddirektors Justins Ļaudinsks, kurš atklās stratēģiskos soļus, kuri ļāva “LKL” sasniegt jaunas virsotnes un nostabilizēties kā vienai no vadošajām sporta līgām Baltijas reģionā.

“Latvijas Futbola Virslīgas” valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs: “Šis ir īpašs brīdis. Aizvadīto gadu laikā esam realizējuši vairākus projektus, kas turpina priecēt mūsu līdzjutējus un futbola saimi. Nepārtraukti savā darbā cenšamies celt latiņu un izvirzīt jaunus izaicinājumus, tāpēc pēc pieredzes apmaiņas vizītes Spānijā “LaLiga” gada sākumā, kur mums bija iespēja iepazīties ar aizraujošo ‘”LaLiga” attīstības stāstu, mums radās ideja par starptautiska sporta foruma sarīkošanu Latvijā.

Labie piemēri aizrauj, tāpēc mēs uz vienas skatuves nolēmām uzaicināt vairāku vadošo sporta organizāciju pārstāvjus gan no Eiropas, gan Latvijas, lai kopā runātu un diskutētu par sportu, attīstību, izaugsmi un Virslīgu. Ir lietas un mehānismi, kas Baltijas reģionā strādā tieši tāpat kā Latvijā, atšķiras tikai lietu mērogs. Tieši par to arī būs šis forums.”

Forumu sadarbībā ar “LaLiga” organizē biedrība “Latvijas Futbola Virslīga”. Biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'' ir izveidota 2012. gadā. Biedrība apvieno Virslīgas klubus un uz sadarbības līguma pamata ar Biedrību “Latvijas Futbola federācija” rīko Latvijas Futbola Virslīgas čempionātu.

Forums tiks aizvadīts angļu valodā, taču būs pieejams sinhronais tulkojums latviešu valodā. Plašāka informācija par forumu un biļetes ir pieejamas oficiālajā mājaslapā www.virsligaforum.lv. Biļetes cena 25 eur. Foruma biļete dos iespēju apmeklēt arī lielo Rīgas derbiju “Skonto stadionā” starp “Riga FC” un RFS tās pašas dienas vakarā.