foto: MXGP
Reišulis no pēdējās vietas aizbrauc līdz uzvarai Nīderlandē
Jānis Mārtiņš Reišulis savu talantu apliecinājis Nīderlandes čempionāta trešajā posmā un kļuvis par šīs sezonas līderi arī kopvērtējumā.
Citi sporta veidi
2022. gada 2. maijs, 18:39

Reišulis no pēdējās vietas aizbrauc līdz uzvarai Nīderlandē

Māris Siliņš

Jauns.lv

Latvijas motokrosa jaunais talants Jānis Mārtiņš Reišulis izcīnījis dubultuzvaru Nīderlandes čempionāta trešajā posmā Harfsenas trasē.

MX125 klases pirmais brauciens latvietim sākās pavisam nelāgi, viņš aizķērās aiz starta barjeras un trasē devās pēdējais. Līdz finišam izdevās noķert visus konkurentus, pēdējā aplī arī līderi norvēģi Eliasu Okleru un apsteigt par trīs sekundes desmitdaļām. Otrais brauciens jau bija kā no motokrosa mācību grāmatas, pirmā pozīcija tika iegūta pirmajā aplī un norurēta līdz pat brauciena beigām. Otrais atkal finišēja Oklers, taču nu jau pus minūti pēc Reišuļa.

Pirmajos divos sezonas posmos Reišulis izcīnīja otro vietu, bet kopvērtējumā ar 139 punktiem kļuvis par pārliecinošu līderi. Otrajā vietā esošajam Mirko Ten Kotē ir 103 punkti.

Lielbārži cīnās ar pasaules čempionāta vicelīderiem

Igaunijas pilsētā Pelvā notikušajā tradicionālajā 1. maija motokrosā, kā ierasts, galvenā klase bija ekipāžas. Abos braucienos no starta līdz finišam pirmie brauca pasaules čempionāta pirmā posma otrās vietas ieguvēju komanda igaunis Kerts Variks un soms Lari Kunnas. Turpat aiz muguras līderiem atslābt neļāva mūsu jaunie talanti Daniels un Bruno Lielbārži. Viņus no uzvarētājiem pirmajā braucienā šķīra tikai 4,5 sekundes, bet otrajā septiņas sekundes. Pelvā plānoja startēt arī Gerts Gordejevs un Kaspars Stupelis. Kā Jauns.lv jau rakstīja, šo startu nācās atcelt, jo Stupelis pirms nedēļas pasaules čempionāta pirmajā posmā salauzis pāris ribas.

MX Pro klasē aiz igauņiem Karela Kutsāra un Gerta Krestinova trešo vietu izcīnīja Mairis Pumpurs, bet junioru ieskaitē labākais bija Markuss Kokins.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā junioriem Silavotiņu trasē Saldū MX2 klasē uzvarēja Edvards Bidzāns, MX125 klasē Sebastjans Leoks, MX85 J klasē Enriko Peilmans, V klasē Gregors Kūsks, MX65 J klasē Gregors Lotuss, V klasē Lukass Leoks, Q100 klasē Edvards Lorencs, Q junioru klasē Kārlis Štraubergs.