foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/ Vida Press
Olimpiskais čempions Edgars Krūmiņš guvis vēl vienu baisu savainojumu
Edgaram Krūmiņam jānovēl ātra atlabšana, lai pēc iespējas tuvākā laikā varētu doties palīgā savai komandai.
Basketbols
2022. gada 29. aprīlis, 13:00

Olimpiskais čempions Edgars Krūmiņš guvis vēl vienu baisu savainojumu

Jauns.lv

Vēl pagājušajā vasarā Latvijas sporta draugi emociju pārpilni varēja līksmot par Latvijas 3x3 basketbola izlases panākumiem Tokijas olimpiskajās spēlēs, kurās Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis kļuva par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem šajā sporta veidā.

3x3 basketbolā vairums augstākā līmeņa sacensību tomēr norit laikā no vēla pavasara līdz vēlam rudenim, tāpēc ziemas periodā arī mūsu kvartets savu meistarību slīpē ne vien 3x3 basketbola treniņos galvenā trenera Raimonda Feldmaņa un fiziskās sagatavotības trenera Dāvja Feiknera vadībā, bet groza bumbas iemaņas cenšas atsvaidzināt, spēlējot “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas čempionātā (otra spēcīgākā basketbola līga Latvijā). Interesanti, ka katrs savā komandā. Agnis Čavars vienīgais no mūsu olimpiskā kvarteta šosezon oficiālā basketbola mačā laukumā tā arī nav izgājis.

Latvija 3x3 basketbolā izcīna vēsturisku zelta medaļu: emocijas pēc spēles un apbalvošana

Tokijas olimpiskajās spēlēs parādījās jauns basketbola paveids – 3x3 basketbols, kurā ar milzu panākumiem piedalījās arī Latvijas vīriešu valstsvienība (Nauris ...

gallery icon
25

“Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā pienākušas izšķirošās cīņas, ko izbaudīja arī mūsu 3x3 basketbola ispīdekļi. Miezis un BK “Ķekava” izstājās turnīra ceturtdaļfinālā, Lasmanis, kurš “Kandava/Anzāģe” rindās spēlēja regulārajā sezonā, bet izslēgšanas mačos pievienojās treneru kolektīvam, jo turpina atlabt no savainojuma, izstājās ceturtdaļfinālā.

Savukārt mūsu olimpiskā kvarteta galvenais dublieris Artūrs Strēlnieks un “Gulbenes Buki/BJSS” pusfināla sērijā tika savesti kopā pret Krūmiņu un BK “Jelgava”. Pirmo maču viesos uzvarēja jelgavnieki un bija apņēmības pilni 28. aprīlī savā laukumā nodrošināt ceļazīmi uz finālu, kas arī veiksmīgi izdevās, bet cīņā par zeltu, kurā pretī stāsies BK "Jēkabpils" nāksies iztikt bez Jelgavas pēdējo gadu labākā sportista palīdzības.

Mača trešajā ceturtdaļā kādā epizodē Edgars Krūmiņš iesaistījās cīņā par neitrālu bumbu ar Ingaru Aizpuru. Krūmiņš lēca pakaļ bumbai un sadūrās ar oponentu. Rezultātā jelgavnieks piezemējās, dislocējot savu elkoni. Spēle tika apturēta uz aptuveni 15 minūtēm, kamēr ieradās Neatliekamā medicīniskā palīdzība un aizveda olimpisko čempionu uz savu transportlīdzekli, bet vēlāk nogādāja medicīnas iestādē.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Krūmiņš sadursmē dislocējis plecu, kas ticis ievietots atpakaļ. Ceturtdien veiktajā rentgenā rokas lūzums nav konstatēts, bet nākamajā pirmdienā paredzēts veikt magnētisko rezonansi, pēc kuras varēs precīzāk noteikt traumas nopietnību un termiņu, kurā basketbolists varētu atgriezties laukumā.

Par savainojuma nopietnību pagaidām precīzas informācijas nav, tomēr paredzams, ka tuvākajā laikā Krūmiņš nevarēs doties laukumā. Arī Lasmanis pašlaik trenējas pēc individuāla plāna, tāpēc paredzams, ka tmūsu olimpisko zelta kvartetu spēlējam atkal kopā tik drīz varētu neredzēt.   

Olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā sagaida radi un draugi VIP zonā

gallery icon
118

Kā zināms, Krūmiņš kājas lūzumā iedzīvojās arī olimpisko spēļu finālmačā. Tas gan netraucēja viņam censties doties laukumā, lai palīdzētu komandai jebkādā veidā.

Olimpiskos varoņus 3x3 basketbolā sagaida ar sarkano paklāju

gallery icon
58