foto: Jānis Līgats
"Valmieras" futbolisti virslīgā pārspēj līdervienību "Liepāju" un paši kļūst par līderiem
Futbola klubs "Valmiera"
Futbols
2022. gada 28. aprīlis, 00:23

"Valmieras" futbolisti virslīgā pārspēj līdervienību "Liepāju" un paši kļūst par līderiem

Jauns.lv / LETA

"Valmiera" trešdien sava laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas spēlē pieveica līdzšinējo līdervienību "Liepāja" un pati pakāpās turnīra tabulas galvgalī. "Valmiera" pieveica "Liepāju" ar 3:0 (0:0).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā puslaikā vārtu gūšanas momenti bija abām komandām, taču bumba vārtos tā arī nepabija.

49.minūtē Daisuke Jokota ar piespēli vienu pret viesu vārtsargu Krišjāni Zviedri izvirzīja Kamilo Menu, taču, tāpat kā pirmajā puslaikā, bumbai aizripojot nedaudz garām vārtu kreisajam stabam, šoreiz tā lidoja nedaudz garām vārtu labajam stabam.

Turpinājumā Zviedris vēl vairākas reizes ar labu darbību vārtos neļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā.

Tomēr 69.minūtē savu trešo izdevību ātrajā uzbrukumā izmantoja Mena. Viņš ar māņu kustību soda laukuma kreisajā pusē atbrīvojās no Vjačeslavas Isajeva pretestības un ar apvedošu sitienu raidīja bumbu vārtu labajā augšējā stūrī - 1:0 "Valmieras" labā.

77.minūtē mājinieku komandā Raimonda Kroļļa vietā laukumā devās Aliuns Ndojs. Jau nākamajā minūtē pēc Menas piespēles paralēli vārtiem viņš bija vajadzīgajā vietā, no tuva attāluma panākot 2:0.

Bija viņam iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču šī izdevība palika neizmantota.

Toties mača kompensācijas laikā savus otros vārtus sezonā guva Luka Silagadze, kurš no soda laukuma vidus raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 3:0.

"Liepāja" iepriekšējā kārtā savā laukumā piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon, ar 2:3 piekāpjoties RFS. Līdz tam vienīgo neizšķirtu liepājnieki bija fiksējuši sestajā kārtā mājās ar "Auda" komandu (1:1), bet pēc tam viesos ar 4:1 tika svinēts panākums pār "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

"Valmiera" vienīgo zaudējumu līdz trešdienas mačam bija piedzīvojusi jau pirmajā kārtā izbraukumā pret "Riga" (1:2).

Tāpat spēlēts neizšķirti ar "Daugavpili" (0:0) un "Metta" (1:1), bet pēdējās četrās cīņās svinēti panākumi, gūstot vismaz trīs vārtus, - 3:1 pret "Auda" un RFS, 3:0 pret tukumniekiem un 5:1 pēdējā kārtā Salaspilī pret "Super Nova".

Liepājniekiem pa četriem vārtiem bija guvuši Artūrs Karašausks, Mārtiņš Ķigurs un Ēriks Punculs, bet labākais vārtu guvējs Valmieras vienībā ar pieciem "goliem" bija Kamilo Mena, kamēr Jokota Daisuke un Raimonds Krolli bija guvuši pa trim vārtiem.

Iepriekšējā sezonā komandas tikās piecreiz, Latvijas čempionātā visām spēlēm beidzoties ar vienu vārtu pārsvaru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Trīsreiz uzvarēja "Valmiera", vienreiz "Liepāja". Latvijas kausa pusfinālā ar 2:0 uzvarēja liepājnieki.

Otrā trešdienas cīņā plkst.20 RFS "LNK Sporta Parks" laukumā Rīgā uzņems "Riga" komandu. Tiešraidē to varēs vērot televīzijas kanālā TV4, kā arī interneta portālā "Sportacentrs.com".

Ceturtdien "Super Nova" uzņems "Metta" vienību, bet divas cīņas - "Tukums 2000"/"Telms" - Jūrmalas "Spartaks" un "Auda" - "Daugavpils" - pārceltas uz 12.jūniju.

Turnīra tabulas galvgalī ar deviņās spēlēs gūtiem 20 punktiem ir izvirzījusies "Valmiera". Pa 19 punktiem ir "Liepājai" deviņās spēlēs un "Riga" astoņās cīņās. Ar 17 punktiem seko RFS.

Tālāk ar 12 punktiem ir "Auda" un "Daugavpils". Seši punkti ir "Metta", četrus punktus punktus sakrājis "Tukums 2000"/"Telms" un trīs - "Super Nova", bet vienu punktu - Jūrmalas "Spartaks".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.