foto: AFP/Scanpix
Francijas titulētākā kluba treneris aicina futbolistus ignorēt savu ticību
Grūti spriest, vai Paskāls Duprazs sagaidīs savu futbolistu atbalstu.
Futbols
2022. gada 16. aprīlis, 23:53

Francijas titulētākā kluba treneris aicina futbolistus ignorēt savu ticību

Jauns.lv / LETA

Francijas futbola virslīgas visu laiku titulētākā komanda FC “Saint Etienne” pašlaik piedzīvo grūtus laikus un izmisīgi cīnās par vietas saglabāšanu “Ligue 1”, tāpēc galvenajam trenerim nākas pieņemt visai nepopulārus lēmumus.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā vienā no pasaules spēcīgākajām futbola līgām Vācijas bundeslīgā pirmo reizi vēsturē uz brīdi tika apturēta spēle, lai musulmaņu futbolists ramadāna laikā varētu padzerties.

Savukārt FC “Saint Etienne” galvenais treneris Paskāls Duprazs lūdzis savus futbolistus ignorēt ramadānu, lai varētu laukumā demonstrēt pēc iespējas labāku sniegumu.

Francijas čempionātā ir īpaši daudz musulmaņu futbolistu, kuri tāpat kā miljoniem citu cilvēku visā pasaulē ievēro Ramadāna mēnesi, kas paredz, ka mēneša garumā  (no 1. aprīļa līdz 1. maijam) dienasgaismas laikā nedrīkst ēst, dzert, smēķēt kā arī gūt jebkāda cita veida jutekliskas baudas.

Desmitkārtējie Francijas čemponi “Saint Etienne” šobrīd “Ligue 1” ieņem vien 17. vietu 20 komandu konkurencē un par nieka diviem punktiem apsteidz 18. vietu “Clermont”, kam sezonas beigās būtu jāpiedalās pārspēlēs par palikšanu elitē, vai par četriem punktiem 19. pozīcijā esošo “Bordeaux”, kam draud automātiska izkrišana.

Kā vēsta “L'Equipe”, Paskāls Duprazs lūdzis savus musulmaņu futbolistus, kas veido divas trešdaļas no komandas, atturēties no gavēšanas, lai izmisīgā veidā saglabātu vietu virslīgā.

Pēc zaudējuma pagājušajā nedēļā pret citu lejasgala komandu “Lorient” Duprazs notikušo dēvēja par kopīgu katastrofu un uzņēmās visu atbildību par neveiksmi. “Saint Etienne” bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, bet pamanījās spēlē piekāpties ar 2:6.

Duprazs arī iepriekš nebija kautrējies publiski kritizēt savus spēlētājus, īpaši jau komandas kapteini Vahabu Hazri. Tāpēc trenera radikālie lēmumi pārāk nepārsteidz. Taisnības labad gan jāsaka, ka atteikšanās no gavēšanas nenozīmē uzreiz labāku sniegumu laukumā. Francijas izlases un Madrides “Real” snaiperim Karīmam Benzemā Ramadāns nekādā veidā nepatraucēja gūt trīs vārtus UEFA Čempionu līgas mačā pret Londonas “Chelsea”.