foto: Edijs Pālens/LETA
Jau šonedēļ Latvijas hokeja izlasei pievienosies vairāki potenciālie līderi
Viens no Latvijas hokeja izlases potenciālajiem līderiem Miks Indrašis.
Hokejs
2022. gada 12. aprīlis, 16:59

Jau šonedēļ Latvijas hokeja izlasei pievienosies vairāki potenciālie līderi

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien Latvijas vīriešu izlasei pievienosies Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš un vēl vairāki hokejisti, pirmdien pēc izlases pirmā treniņa paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien Rīgā sākās Latvijas izlases oficiālā treniņnometne pirms pasaules čempionāta Somijā.

"Ceturtdien pievienosies Indrašis, Ķēniņš, [Toms] Andersons, [Sandis] Smons un [Nauris] Sējējs, nedēļas beigās laikam būs arī Rodrigo Ābols," Latvijas Hokeja federācijas preses dienests citē Vītoliņa pēc treniņa teikto.

Treneris skaidro, ka šonedēļ treniņos parādīsies vairāk spēlētāju, kuri varētu pretendēt uz braukšanu uz pasaules meistarsacīkstēm, jo ir beigusies sezona klubos. Viņš arī atgādina, ka hokejistiem ir saistības ar klubiem, un spēlētājiem ir jāzina tālākais dzīves plāns.

Dažs no viņiem paliek iepriekšējā komandā, un viņam ir vienkāršāk, bet tiem, kuri beiguši spēlēt komandā, līdz galam jānokārto attiecības ar klubu, jāzina, kur pārvietoties un kur var atstāt mantas, kā arī jātiekas ar aģentiem. Treneris saprot, ka tas atņem laiku izlasei, bet bez tā nevar iztikt.

Vītoliņš uzsver, ka viņam liekas, jo ilgāk katrs hokejists spēlē klubā, jo labāk. Tāpat tam, ka spēlētājs izlaiž treniņus četras - piecas dienas, nav lielas nozīmes, jo līdz čempionātam vēl ir pietiekami daudz laika.

Iepriekšējās nedēļās Vītoliņa vadībā Rīgā jau trenējās hokejisti, kuri bija brīvi pēc klubu sezonas, kā arī Latvijas hokeja jaunā maiņa.

"Jāsaprot, kur esi atbraucis un par ko cīnies. Protams, ka te būs arī spēlētāji, kuri netiks uz pasaules čempionātu, bet mums ir svarīgi redzēt, kas tie ir par spēlētājiem, ko viņi var un pie kā viņiem piestrādāt," par jaunajiem spēlētājiem saka treneris.

"Mēs jau pagājušajā nedēļā pateicām paldies četriem - pieciem spēlētājiem. Tas nenozīmē, ka, ja viņi šogad nav iekļauti izlasē, viss ir beidzies. Tiem jaunajiem, kuri te pārsvarā ir, visa hokeja karjera vēl ir priekšā. Svarīgi ir sevi parādīt, pierādīt un centies," Latvijas jaunos hokejistus mierina treneris.

Vītoliņš stāsta, ka šobrīd izlasē sācies intensīvs darbs, pamainot treniņu procesu: "Spēlētājam ir jāizkāpj no savas komforta zonas, jo, ja komfortabli jūtas, viņš neprogresē. Sevi jāiedzen diskomfortā un no sevis kaut kas vairāk jāprasa. Tāpēc arī mēs kā treneri šajā sagatavošanās fāzē mēģinām izmainīt treniņu procesu, piespiežam darīt visu ātrāk, nekā līdz šim ir darīts, lai vieglāk būtu spēlēt pēc tam. Tas ir garš darba process, bet tam ir jāiziet cauri."

Jau ziņots, ka gatavošanās posma ietvaros Vītoliņa vadītā izlase aizvadīs sešas pārbaudes spēles - pa divām pret Franciju, Šveici un Kazahstānu. 21. un 22.aprīlī latvieši viesosies Francijā, 30.aprīlī un 1.maijā - Šveicē, bet 8. un 9.maijā mājās būs mači ar Kazahstānu.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju. A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus.

Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā iecerēts no 13. līdz 29.maijam.

Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidātu saraksts treniņnometnes sākumā:

Vārtsargi: Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Kārlis Mežsargs ("Rīga", MHL), Patriks Bērziņš ("Liepāja");

Aizsargi: Jānis Jaks ("Soči", KHL), Kārlis Čukste (Lahti "Pelicans", Somija), Kristaps Sotnieks (Rīgas "Dinamo", KHL), Roberts Mamčics ("Linkoping", Zviedrija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Ernests Ošenieks ("Kiekko-Vantaa"), Artūrs Andžāns ("Rīga", MHL), Ņikita Mateiko ("Hermes", Somija), Artūrs Kulda (Krēfeldes "Pinguine", Vācija);

Uzbrucēji: Mārtiņš Dzierkals (Plzeņas "Škoda", Čehija), Rihards Bukarts (Vladivostokas "Admiral", KHL), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Andris Džeriņš (Lincas "Black Hawks", Austrija), Rihards Marenis (Nēšepingas "Vita Hasten", Zviedrija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Patriks Zabusovs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Daniels Bērziņš (Jiviskeles JYP, Somija), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Ģirts Silkalns ("Rīga", MHL), Raimonds Mikus Vītoliņš (Vermontas Universitāte, NCAA), Roberts Baranovskis (Ororas Universitāte, NCAA), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Miks Indrašis ("Biel-Bienne", Šveice), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Šveice), Renārs Krastenbergs (Villahas VSV, Austrija), Jānis Vizbelis (Elmairas Koledža, NCAA).