foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX
"United" tiek pie neizšķirta Madridē; "Benfica" un "Ajax" arī nenoskaidro uzvarētāju
Krištianu Ronaldu (pa labi) skaidro attiecības Reinildu Mandavu.
Futbols
2022. gada 24. februāris, 09:46

"United" tiek pie neizšķirta Madridē; "Benfica" un "Ajax" arī nenoskaidro uzvarētāju

Jauns.lv / LETA

Madrides "Atletico" futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti ar Mančestras "United" un Lisabonas "Benfica" ar Amsterdamas "Ajax".

Madrides "Atletico" mājās spēlēja 1:1 (1:0) ar Mančestras "United".

Vārtus mājinieku labā septītajā minūtē pēc Renana Lodi centrējuma guva Žuāu Fēlikss - 1:0.

Atspēlējās Mančestras klubs 80. minūtē, kad pēc Brunu Fernandeša piespēles viens pret mājinieku vārtsargu Janu Oblaku izskrēja Entonijs Elanga, raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:1.

Lisabonas "Benfica" savā laukumā fiksēja neizšķirtu 2:2 (1:2) ar Amsterdamas "Ajax"

Pēc Nusēra Mazravi centrējuma no labās malas 18.minūtē neviena nepieskatīts tieši soda laukuma vidū atradās Dušans Tadičs, ar kāju raidot bumbu vārtu labajā stūrī - 1:0 viesu labā.

Pēc astoņām minūtēm rezultāts tika izlīdzināts. Mājinieku aizsargs Jans Fertonhens pēc stūra sitiena izspēles no soda laukuma kreisās puses piespēlēja bumbu vārtu priekšā, kur tā atsitās pret uzbrucēju Sebastjenu Alē un ielidoja vārtos.

Vēl trīs minūtes vēlāk duelis Alē - Fertonhens jau mājinieku vārtu priekšā beidzās Alē labā. Pēc centrējuma no kreisās puses Alē apsteidza Fertonhenu vārtu priekšā, taču vārtsargs Odisejs Vlahodims sitienu atvairīja. Tomēr ar atkārtotu Alē sitienu viņam tikt galā nebija iespējas - 2:1 viesu labā.

Tie turnīra labākajam vārtu guvējam Alē bija jau 11. vārti šā gada sacensībās. Turklāt viņš guvis vārtus visās septiņās "Ajax" spēlēs.

Izlīdzinājumu mājinieki panāca 72. minūtē. Desmit minūtes iepriekš laukumā uz maiņu nākušais ukraiņu uzbrucējs Romans Jaremčuks bija pirmais pie Remko Pasvēra atsistās bumbas un ar galvu raidīja to vārtu labajā stūrī - 2:2.

Atbildes spēles šajos pāros notiks 15. martā.

Iepriekšējā nedēļā "Liverpool" ar 2:0 uzvarēja Milānas "Inter", "Salzburg" spēlēja neizšķirti 1:1 ar Minhenes "Bayern", Mančestras "City" ar 5:0 sagrāva Lisabonas "Sporting", bet Parīzes "Saint-Germain" ar 1:0 uzveica Madrides "Real".

Otrdien Londonas "Chelsea" mājās ar 2:0 uzvarēja "Lille", bet "Villarreal" un Turīnas "Juventus" spēle Spānijā noslēdzās neizšķirti - 1:1.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva nākamajā kārtā, trešā sacensības turpināja Eiropas līgā, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Šīs sezonas fināls iecerēts 28. maijā Sanktpēterburgā, taču Krievijas agresijas dēļ šī pilsēta, visticamāk, zaudēs tiesības uzņemt prestižo maču.

2020./2021. gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".