foto: FC Valmiera
FC "Valmiera" turpmāk trenēs Kalns un Kalniņš, to Pakalnam, skanot "Kalniem pāri", pavēsta Kalniņš
Jurģis Kalns un Gatis Kalniņš.
Futbols
2022. gada 17. februāris, 13:14

FC "Valmiera" turpmāk trenēs Kalns un Kalniņš, to Pakalnam, skanot "Kalniem pāri", pavēsta Kalniņš

Jauns.lv / LETA

Par "Optibet" Latvijas futbola virslīgas komandas "Valmiera" galveno treneri apstiprināts Jurģis Kalns, ceturtdien pavēstīja vienība.

Kā zināms, pirms trim dienām komandu atstāja pēdējo trīs sezonu galvenais treneris Tamazs Pertija, kuram esot cits darba piedāvājums.

"Atslēga būs nevis vēlme uzvarēt, jo tāda ir visiem, bet vēlme sagatavoties, lai uzvarētu. Mēs zinām mūsu spēlētāju kvalitātes, taču viņiem tās mums būs jāpierāda no jauna," komandas tviterkontā citēts jaunais galvenais treneris Kalns. "Jāspēj atkārtot iepriekšējos gados iespētais, kas nebūs viegli. Mēs esam tam gatavi."

"Pats svarīgākais ir izveidot labu kolektīvu. Man patīk, kad spēlētāji domā par sevi, bet tai pat laikā arī par klubu. Kluba mērķis nemainās - darbs ar gados jauniem spēlētājiem un viņu sagatavošana nākamajam līmenim.," piebilda 39 gadus vecais speciālists, kurš līdz šim pildīja galvenā trenera asistenta pienākumus. "Šis ir mūsu virziens šīs sezonas garumā.”

Kalns "Valmierai" pievienojās pagājušās sezonas gaitā, bet pirms tam strādājis ar "Auda", "Super Nova" un "Tukums-2000" komandām.

Kalna asistents būs Gatis Kalniņš, ziņo "Valmiera".

FC "Valmiera" pratusi arī pati pasmieties par daudzajiem "Kalniem" komandā. Prezentējot treneri, sociālajos medijos ievietots video, kura sporta žurnālists Jānis Pakalns saņēmis informāciju no Alvja Kalniņa, ka Valmieras komandu turpmāk trenēs Jurģis Kalns, kuram asistēs Gatis Kalniņš. Video fonā, protams, "The Sound Poets" skaņdarbs "Kalniem pāri". Video fragmentā iedziedas arī paši futbolisti.

Šobrīd komanda gatavojas sezonai treniņnometnē Turcijā, kur paliks līdz februāra beigām.

2021. gada sezonā "Valmiera" izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas.