foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas "Dinamo" komandu turpina pamest hokejisti
Oskars Cibuļskis Latvijas izlases spēlē Pekinas olimpiskajās spēlēs pret Zviedriju.
Hokejs
2022. gada 14. februāris, 19:12

Rīgas "Dinamo" komandu turpina pamest hokejisti

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās ir pārtraukusi līgumu ar latviešu hokejistiem Oskaru Cibuļski, Filipu Bunci un Jāni Švanenbergu, pirmdien informē "Dinamo".

Vienošanās pārtraukta pēc abpusējas vienošanās.

33 gadus vecais Cibuļskis šīs sezonas 31 KHL čempionāta spēlē izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Cibuļskis karjeru turpinās kopā ar Kristeru Gudļevski Zviedrijas komandā "Brynas"

"Dinamo" rindās Cibuļskis pavadījis deviņās KHL sezonas.

24 gadus vecais Buncis komandā aizvadīja pirmo sezonu, bet 20 gadus vecais Švanenbergs, kurš jau piekto sezonu atradās komandas sistēmā. Buncis karjeru turpinās Slovākijas klubā "Nitra", bet Švanenbergs Somijas vienībā Raumas "Lukko".

Šīs sezonas 37 KHL spēlēs Buncis atzīmējās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Švanenberga kontā ir divi rezultativitātes punkti (1+1) 17 mačos.

Iepriekšējā nedēļā "Dinamo" pēc līdzīga scenārija pārtrauca arī līgumus ar latviešu aizsargiem Kārli Čuksti un Miku Tumānovu. Čukste karjeru turpinās Lahti "Pelicans" rindās, bet Tumānovs Somijas otrās līgas vienībā "RoKi"

24 gadus vecais Čukste "Dinamo" rindās aizvadīja pirmo sezonu, bet 20 gadus vecais Tumānovs jau ceturto sezonu atradās komandas sistēmā.

Šīs sezonas 34 KHL spēlēs Čukste atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet Tumānovs aizvadīja sešas spēles.

Jau ziņots, ka šādā pašā veidā līgums ar komandu tika izbeigts aizsargam Kristapam Zīlem, kurš karjeru turpinās kopā ar Rodrigo Ābolu Zviedrijas klubā "Orebro" un uzbrucējam Gunāram Skvorcovam, kurš pievienojoies Dānijas klubam Odenses "Bulldogs".

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" pamatturnīrā Rietumu grupā ar izcīnītiem 37 punktiem 45 spēlēs ierindojās pēdējā - 12.vietā.

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši astoņas sezonas pēc kārtas.