foto: Facebook/ BC "Ventspils"
Cīņā par otro vietu LIBL "Ventspils" pārspēj "Kalev"/'Cramo"
"Ventspils" vienībā 16 punktus guva Kristaps Mediss, 15 - Linards Jaunzems (attēlā), 14 - Rodrigo Būmeisters, bet 13 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un divus bloķētus metienus sakrāja Deniss Krestiņins.
Basketbols
2022. gada 10. februāris, 20:23

Cīņā par otro vietu LIBL "Ventspils" pārspēj "Kalev"/'Cramo"

Jauns.lv / LETA

"Ventspils" ceturtdien Latvijas - Igaunijas basketbola līgā (LIBL) izbraukumā pārspēja Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenēto un Mārča Vītola un Ojāra Siliņa pārstāvēto Tallinas "Kalev"/'Cramo" komandu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ventspils" pieveica "Kalev"/'Cramo" ar 75:68 (16:18, 21:21, 23:16, 15:13).

Lielāko daļu pirmo triju ceturtdaļu priekšā bija tallinieši, taču tālāk par septiņu punktu pārsvaru pēc Vītola realizēta viena no diviem soda metieniem trīs minūtes un trīs sekundes pirms pirmās ceturtdaļas beigām netika (14:7).

Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās sākumā ventspilnieki veica 11:0 izrāvienu, panākot 62:51, pēc kura "Kalev"/"Cramo" reizi tikai spēja rezultātu izlīdzināt - 62:62 pēc Rauno Nurgera bumbas trieciena grozā no augšas sešas minūtes un 11 sekundes pirms spēles beigām.

"Ventspils" vienībā 16 punktus guva Kristaps Mediss, 15 - Linards Jaunzems, 14 - Rodrigo Būmeisters, bet 13 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un divus bloķētus metienus sakrāja Deniss Krestiņins.

Tallinas kluba rindās Siliņš ar 11 punktiem kļuva par komandas otru rezultatīvāko spēlētāju, bet Vītols guva vienu punktu.

Rezultatīvākais "Kalev"/"Cramo" rindās ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Sailess Melsons.

Ventspilnieki ar 13 uzvarām 15 spēlēs ieņem otro vietu līgā, bet Tallinas vienība ar bilanci 16-3 ir trešā.

"Ventspils" trešdien piedzīvoja otro zaudējumu LIBL. Decembrī kurzemnieki piekāpās līdervienībai "VEF Rīga" ar rezultātu 57:93. Pēc tam četrās spēlēs tika svinētas uzvaras, bet pēdējā mačā trešdien izbraukumā ar 79:94 tika atzīts "Parnu Sadam" pārākums.

Ventspils komandai šajā mačā Covid-19 ierobežojumu dēļ bija jāiztiek bez treneriem Ginta Fogela un Andra Gūtmaņa, debiju galvenā trenera amatā piedzīvojot aizsargam Artūram Ausējam.

Arī Tallinas vienība pēdējo zaudējumu bija cietusi pret Pērnavas vienību, 11.janvārī savās sienās atzīstot tās pārākumu ar 66:79. 4.februārī Pērnavā talliniešiem izdevās revanšēties ar 79:78. Savukārt pirmdien Krievijas Vienotās līgas spēlē savā laukumā ar 74:75 nācās piekāpties Sanktpēterburgas "Zeņit".

Šosezon, tāpat kā iepriekšējā sezonā, komandas savā starpā nebija tikušās.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".