foto: AFP/Scanpix
Kamerūnas futbolisti atspēlē trīs vārtu deficītu un izcīna bronzu Āfrikas Nāciju kausā
Kamerūnas izlases futbolisti.
Futbols
2022. gada 6. februāris, 09:25

Kamerūnas futbolisti atspēlē trīs vārtu deficītu un izcīna bronzu Āfrikas Nāciju kausā

Jauns.lv / LETA

Kamerūnas futbola izlase sestdien Āfrikas Nāciju kausa spēlē par trešo vietu atspēlēja triju vārtu deficītu un izcīnīja bronzas medaļas.

Galvaspilsētā Jaundē notikušajā mačā 2017.gada čempione Kamerūna pēcspēles sitienos ar 3:3 (0:2, 0:0, 11 m - 5:3) pieveica 2013.gada vicečempioni Burkinafaso.

24. minūtē Burkinafaso vadībā izvirzīja Stīvs Jago, bet 45. minūtē bumbu savos vārtos ievirzīja Andrē Onanā - 2:0 Burkinafaso labā.

49. minūtē rezultāts kļuva mājiniekiem graujošs, kad ar gūtiem vārtiem izcēlās Džibrils Kvatarā - 3:0.

Viss sagriezās kājām gaisā pamatlaika pēdējās 20 minūtēs, kad mājinieki guva trīs vārtus. 72. minūtē ar rezultatīvu raidījumu izcēlās Stefans Baokens, 85.minūtē vārtus guva turnīra labākais "snaiperis" Vensāns Abubakars, bet 88. minūtē Abubakars pie viņa soda laukumā atlēkušo bumbu raidīja vārtu kreisajā stūrī.

Pēc pēdējo vārtu guvuma gan tiesnesis sauca palīgā video atkārtojumu, pārbaudot, vai pirms vārtu gūšanas nav pārkāpti noteikumi pret Burkinafaso komandas spēlētāju. Lēmums bija par labu mājiniekiem, un cīņa par bronzas medaļām varēja sākties no jauna - 3:3.

Turklāt Abubakars ar astoņiem gūtajiem vārtiem praktiski nodrošināja turnīra labākā vārtu guvēja titulu.

Papildlaiks cīņā par bronzas godalgām Āfrikas nāciju kausā šoreiz netika spēlēts, un Kamerūnai otro reizi pēdējo divu spēļu laikā bija jāsacenšas 11 metru sitienu izpildē. Pusfinālā ar Ēģipti nācās zaudēt, bet šoreiz tika svinēta uzvara ar 5:3.

Kamerūnieši pirmie sāka sitienu izpildi un visi pieci sitieni beidzās Burkinafaso vārtsarga sargātajos vārtos. Pretiniekiem neprecīzs bija trešajā sērijā izpildītais Ibraima Turē sitiens, kas pēc aizsarga Ambruāza Ojongo izpildītā sitiena ļāva svinēt uzvaru vēl pirms pēdējā pretinieku sitiena.

Kamerūna piecreiz uzvarējusi Āfrikas Nāciju kausa izcīņā, divreiz spēlējusi finālā un otro reizi saņems bronzas medaļas.

Fināls notiks svētdien, un tajā tiksies Ēģipte ar Senegālu.

Finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Āfrikas Futbola konfederācija (CAF) ir lēmusi, ka Covid-19 izplatības dēļ tiek ierobežots līdzjutēju skaits stadionos. Mājinieces Kamerūnas mačus drīkst apmeklēt līdz 80 procentiem skatītāju no stadiona ietilpības, kamēr pārējos mačus - ne vairāk kā 60 procenti no stadiona ietilpības.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa (Āfrikas čempionāts) no 9.janvāra līdz 6.februārim notiek Kamerūnā. Meistarsacīkstēm bija jānotiek pagājušā gada vasarā, bet tās tika pārceltas uz šo ziemu un saglabājušas savu nosaukumu "2021 Africa Cup of Nations".

2019.gada Ēģiptē notikušajā finālturnīrā uzvarēja Alžīrija, kas titula mačā ar 1:0 pārspēja Senegālu.