Ābolam vārti un rezultatīva piespēle Zviedrijas čempionāta spēlē; Merzļikina "Blue Jackets" uzvar ar latvieti rezervē
foto: Just Pictures/Sipa USA/ Vida Press
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols.
Hokejs
2022. gada 28. janvārī, 11:04

Ābolam vārti un rezultatīva piespēle Zviedrijas čempionāta spēlē; Merzļikina "Blue Jackets" uzvar ar latvieti rezervē

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols ceturtdien Erebrū Zviedrijas hokeja līgas (SHL) mačā sakrāja vārtus un rezultatīvu piespēli viņa pārstāvētās "Orebro" komandas uzvarā.

Ābolam vārti un rezultatīva piespēle Zviedrijas če...

"Orebro" savā laukumā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) pārspēja Engelholmas "Rogle" vienību.

Ābols 33 sekundes pirms pirmā pārtraukuma vairākumā atklāja spēles rezultātu, bet 45. minūtē asistēja Robinam Kovāčam uzvaras vārtu guvumā.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 17 minūtes un astoņas sekundes, četrreiz meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja 57,14% iemetienu, kā arī sakrāja +/- rādītāju +2.

Šosezon Ābols 33 spēlēs Erebrū vienības rindās guvis deviņus vārtus un 14 reizes rezultatīvi piespēlējis. Viņš ir komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs aiz Kovāča.

Vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Vēkšes "Lakers" mačs izbraukumā ar "Oskarshamn" pārcelts uz vēlāku laiku Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Turnīra tabulā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Vēkšes "Lakers" ar 52 punktiem 34 dueļos ir astotā, "Orebro" ar 48 punktiem 33 spēlēs ir desmitā, bet vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Jēvles "Brynas IF" ar 46 punktiem 34 mačos - 11. 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Vekšes "Lakers" finālā pieveica "Rogle" vienību.

Savukārt Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā palika uz Kolumbusas "Blue Jackets" vienības rezervistu soliņa, viņa pārstāvētajai vienībai izcīnot uzvaru, bet citā spēlē Pitsburgas "Penguins" cieta neveiksmi pagarinājumā.

"Blue Jackets" mājas spēlē ar rezultātu 5:3 (2:2, 2:0, 1:1) pārspēja Ņujorkas "Rangers", pārtraucot trīs neveiksmju sēriju.

Mājinieku labā divus vārtus guva Šons Kuralī un Būns Dženers, kurš arī asistēja vienā vārtu guvumā, bet trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Zeks Verenskis.

Tikmēr "Rangers" komandā rezultatīvākais ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Artēmijs Panarins.

Kolumbusas vienības vārtus šajā spēlē sargāja Jonass Korpisalo, kurš atvairīja 33 no 36 pretinieku metieniem.

Citā spēlē Pitsburgas "Penguins", spēlējot bez savainotā Teodora Bļugera, mājas spēlē ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sietlas "Kraken", pārtraucot sešu uzvaru sēriju.

Jau ziņots, ka Bļugeram pēc pagājušajā svētdienā gūtās traumas tika veikta žokļa operācija, un viņš varētu nespēlēt apmēram divus mēnešus.

Vienīgos vārtus Pitsburgas komandas labā guva Jevgēņijs Malkins.

"Kraken" labā pirmos vārtus guva Džareds Makkens, bet pagarinājumā ripu vārtos raidīja Ādams Larsons.

Austrumu konferences turnīra tabulā "Penguins" ar izcīnītiem 60 punktiem 43 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Blue Jackets", kas tikusi pie 39 punktiem 41 mačā, ierindojas desmitajā vietā.