foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX
Maroka pārspēj Komoras un nodrošina vietu astotdaļfinālā
Marokas futbola izlase.
Futbols
2022. gada 15. janvāris, 09:55

Maroka pārspēj Komoras un nodrošina vietu astotdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Maroka piektdien izcīnīja uzvaru Āfrikas Nāciju kausa izcīņas mačā, nodrošinot sev vietu starp labākajām 16 komandām.

A grupas mačā Maroka ar 2:0 (1:0) pārspēja Komoras. 

Pirmos vārtus Marokas labā spēles 16.minūtē guva Selims Amalahs, bet īsi pirms spēles laika beigām bumbu vārtos raidīja Zaharija Abuhāls.

Tikmēr citā spēlē sacenšoties divām B grupas komandām, Malavi ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Zimbabvi.

Pirmajā puslaikā vispirms vadībā izvirzījās Zimbabve, vārtus 38.spēles minūtē gūstot Išmaelam Vadi. Tikmēr jau pēc piecām minūtēm neizšķirtu panāca Gabadinjo Mango, kurš mača 58.minūtē guva arī uzvaru nesošos vārtus.

Vēl vienā B grupas spēlē Senegāla spēlēja neizšķirti pret Gvineju, noslēdzot maču ar rezultātu 0:0. 

Pēdējā dienas spēlē Gabona panāca neizšķirtu pret Ganu spēles pamatlaika pēdējās divās minūtēs, noslēdzot spēli ar rezultātu 1:1 (0:1).

Spēles 18.minūtē Andrē Ajevs izvirzīja vadībā Ganu, bet neizšķirtu mača 88.minūtē panācas Gabonas futbolists Džims Alevinā.

Finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Kā šonedēļ paziņoja Āfrikas Futbola konfederācija (CAF), tad Covid-19 izplatības dēļ tiks ierobežots līdzjutēju skaits stadionos. Mājinieces Kamerūnas mačus varēs apmeklēt līdz 80 procentiem skatītāju no stadiona ietilpības, kamēr pārējos mačus ne vairāk kā 60 procenti no stadiona ietilpības.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa (Āfrikas čempionāts) notiks Kamerūnā no 9.janvāra līdz 6.februārim. Meistarsacīkstēm bija jānotiek pagājušā gada vasarā, bet tās tika pārceltas uz šo ziemu un saglabājušas savu nosaukumu "2021 Africa Cup of Nations".

2019.gada Ēģiptē notikušajā finālturnīrā uzvarēja Alžīrija, kas titula mačā ar 1:0 pārspēja Senegālu.