foto: EPA/Scanpix
Āfrikas Nāciju kausa favorītu cīņā uzvar Nigērija, negaidīta neveiksme Alžīrijai
Keleči Iheanačo.
Futbols
2022. gada 12. janvāris, 10:14

Āfrikas Nāciju kausa favorītu cīņā uzvar Nigērija, negaidīta neveiksme Alžīrijai

Jauns.lv / LETA

Nigērijas futbola izlase otrdien izcīnīja uzvaru Kamerūnā notiekošās Āfrikas Nāciju kausa izcīņas spēlē.

Nigērija D apakšgrupas duelī ar rezultātu 1:0 (1:0) uzveica Ēģipti.

Vienīgie vārti tika gūti spēles 30. minūtē, kad pēc piespēles no kreisās malas ēģiptieši nespēja izsist bumbu prom no soda laukuma. Pēc Džo Aribo piespēles tālu sitienu soda laukuma robežās izdarīja Lesteras "City" uzbrucējs Keleči Iheanačo, kurš bija precīzs.

Vēlāk šajā grupā Sudāna un Gvineja-Bisava vārtus neguva, tādējādi spēle noslēdzās ar rezultātu 0:0 (0:0). 

Dienas pirmajā spēlē iepriekšējā turnīra čempione Alžīrija negaidīti zaudēja punktus pret Sjerraleoni, E apakšgrupas duelim noslēdzoties arī ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0).

Finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Kā šonedēļ paziņoja Āfrikas Futbola konfederācija (CAF), tad Covid-19 izplatības dēļ tiks ierobežots līdzjutēju skaits stadionos. Mājinieces Kamerūnas mačus varēs apmeklēt līdz 80 procentiem skatītāju no stadiona ietilpības, kamēr pārējos mačus ne vairāk kā 60 procenti no stadiona ietilpības.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa (Āfrikas čempionāts) notiks Kamerūnā no 9.janvāra līdz 6.februārim. Meistarsacīkstēm bija jānotiek pagājušā gada vasarā, bet tās tika pārceltas uz šo ziemu un saglabājušas savu nosaukumu "2021 Africa Cup of Nations".

2019. gada Ēģiptē notikušajā finālturnīrā uzvarēja Alžīrija, kas titula mačā ar 1:0 pārspēja Senegālu.