foto: AP/Scanpix
Vērīga hokeja līdzjutēja izglābj NHL komandas asistentam dzīvību
Nadia Popoviči ar Hamiltonu satikās jau nākamajā Sietlā notikušajā spēlē
Hokejs
2022. gada 2. janvāris, 18:35

Vērīga hokeja līdzjutēja izglābj NHL komandas asistentam dzīvību

Jauns.lv

Kanādas profesionālā hokeja kluba Vankūveras "Canucks" ekipējuma menedžera asistents Braiens Hamiltons pērnā gada 23. oktobrī bija kopā ar komandu NHL spēles laikā Sietlā, kad viņš pamanīja kādu līdzjutēju, kura neatlaidīgi bungāja pa aizsargstiklu, cenšoties pievērst vīrieša uzmanību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā nebija pirmā reize, kad viņš redzēja iekarsušus līdzjutējus, dauzot stiklu un cenšoties sev pievērst uzmanību. Tomēr šī reize "Canucks" spēlē pret Sietlas "Kraken" bija citāda.

Sieviete bija ļoti neatlaidīga, līdz beidzot Hamiltons pamanīja spožo uzrakstu viņas telefonā. "Dzimumzīme jums uz kakla ir vēzis," vēstīja ieraksts telefonā, kuru sieviete tik uzkrītoši vicināja Hamiltona virzienā.

Izrādās, ka viņai bija taisnība. Jau pēc dažām dienām Hamiltons vērsās pie komandas ārsta, jautājot, vai arī viņam dzimumzīme šķiet dīvaina un aizdomīga. Kolēģa mudināts, Hamiltons veica dzimumzīmes biopsiju un tik tiešām atklājās, ka tā ir ļaundabīga melanoma 2. fāzē, kas nozīmē, ka vēzis vēl atradās tikai ādas ārējā slānī un vēl nebija iekļuvis dziļāk. Hamiltons atklāja baiso audzēju, pateicoties hokeja fanei.

"Viņa pagarināja manu dzīvi, viņa izglāba manu dzīvību," sacīja Hamiltons. "Viņa mani neizrāva no degošas mašīnas, kā mēdz būt "lielajos stāstos", bet gan izglāba no lēnas uguns."

Ārsts esot teicis, ka gadījumā, ja Hamiltons dzimumzīmi būtu ignorējis vēl četrus, piecus gadus, sekas būtu letālas. Vīrietis norādīja, ka pat nav zinājis, ka viņam uz pakauša ir šāda dzimumzīme.

"Es nespēju aptvert, kā viņa to pamanīja," stāsta Hamiltons. "Tā nebija īpaši liela. Uz soliņa es vienmēr valkāju jaku. Viņa ir varone."

Atrod dzīvības glābēju caur sociālajiem tīkliem

Sestdien, 1.janvārī, Vankūveras "Canucks" sociālajos tīklos dalījās ar brīnumaino ekipējuma menedžera asistenta stāstu, lūdzot atsaukties sievieti, kura Hamiltonam izglābusi dzīvību.

"Ziņa, ko parādījāt man savā mobilajā tālrunī, uz visiem laikiem paliks iegravēta manās smadzenēs, tā radījusi patiesas pārmaiņas man un manai ģimenei," Hamiltons pauž komandas ierakstā, kas publicēts "Twitter". "Jūsu instinkti bija pareizi, un šī dzimumzīme manā pakausī bija ļaundabīga melanoma. Pateicoties jūsu neatlaidībai un mūsu ārstu veiklajam darbam, tas tagad ir aiz muguras.."

Hokeja klubs aicināja dalīties ar ierakstu, lai palīdzētu Hamiltonam savu glābēju atrast.

Nepagāja ilgs laiks, līdz palīgā saucienu ieraudzīja hokeja līdzjutējas māte. "Ak, dievs! Tā bija mana meita! Viņu tikko uzņēma medicīnas skolā!" pie ieraksta komentēja sieviete.

foto: AP/Scanpix
Nadias Popoviči vērība izglāba dzīvību NHL komandas Vankūveras "Canucks" ekipējuma menedžera asistentam dzīvību

Vēlreiz satiekas spēlē

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kā izrādās, vērīgā fane ir 22 gadus vecā Nadia Popoviči. 

Hamiltons jauno sievieti, kura, kā izrādās, gatavojas studēt medicīnu, otro reizi satika jau tajā pašā dienā, 1. janvārī, 90 minūšu pirms gaidāmās spēles Sietlā. Popoviči pastāstīja, ka brīvajā laikā strādā kā brīvprātīgā slimnīcā, turklāt praktizējusi arī onkoloģijas nodaļā.

foto: AP/Scanpix
Nadia Popoviči ar Hamiltonu satikās jau nākamajā Sietlā notikušajā spēlē
"Es ieraudzīju viņa dzimumzīmi un nodomāju - oho, tas ir perfekts piemērs tam, kā izskatās melanoma," atminas Popoviči.

Pēc pirmā spēles perioda brīnumainais stāsts tika atklāts visai sanākušajai publikai, izsaucot ovācijas. Sietlas "Kraken" paziņoja, ka viņi kopā ar Vankūveras "Canucks" nolēmuši piešķirt jaunajai studentei 10 000 ASV dolāru, lai palīdzētu segt medicīnas studiju izdevumus.

Hamiltons atzina, ka atgriezties Sietlā bijis emocionāls pārdzīvojums. Tikai nejaušības pēc Popoviči liktenīgajā oktobra vakarā bija nopirkusi sēdvietas tieši aiz Hamiltona, pamanot zīmīgo dzimumzīmi uz viņa pakauša.

"Iedomājieties, ka jūs staigājat apkārt un jums nav ne jausmas, ka patiesībā kādam esat izglābis dzīvību. Es gribu, lai viņa to zina, un es vēlos viņai pateikt paldies," satiekot savu varoni un dzīvības glābēju, sacīja Hamiltons.