foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas basketbolistēm uzvaras Turcijas čempionātā
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Ilze Jākobsone.
Basketbols
2021. gada 25. decembris, 22:51

Latvijas basketbolistēm uzvaras Turcijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketboliste Ilze Jākobsone sestdien guva 12 punktus Turcijas čempionāta spēlē, viņas pārstāvētajai Stambulas "Bešiktaš" pārspējot bez Anetes Šteinbergas spēlējošo Stambulas "Galatasaray", Elīna Babkina Ankaras "Cankaya Universitesi" panākumā guva 14 punktus, bet Aija Jurjāne Ankaras "Botaš" uzvarā - astoņus punktus.

"Galatasaray" savā laukumā atzina "Bešiktaš" pārākumu ar 57:66 (15:20, 19:6, 10:23, 13:17).

Jākobsone laukumā pavadītās 27 minūtēs un 41 sekundē realizēja četrus no astoņiem tālmetieniem, garām raidot trīs divpunktu metienus. Viņai tika arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, viena pārķerta bumba, trīs personiskās piezīmes, kā arī efektivitātes koeficients astoņi.

Jau ziņots, ka Šteinberga decembra sākumā Eirolīgas mačā guva pleca savainojumu un laukumā vēl nav atgriezusies.

Elīnas Babkinas pārstāvētā Ankaras "Cankaya Universitesi" nedaudz vēlāk viesos ar 81:68 (31:15, 18:22, 16:12, 16:19) pieveica "Birevim Elazig Il Ozel Idare" vienību.

Babkina laukumā bija 31 minūti un 48 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu un četrus no deviņiem tālmetieniem. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, četras reizes rezultatīvi piespēlēja, vienreiz kļūdījās, nopelnīja vienu personisko piezīmi un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 15.

Ankaras vienībā rezultatīvākā ar 25 gūtajiem punktiem bija Latanja Šantela Vaita, kura arī astoņas reizes izcīnīja atlēkušo bumbu un septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja. Savukārt Aleksisa Prinsa 17 punktiem pievienoja 14 atlēkušās bumbas.

Visbeidzot "Botaš" viesos pieveica Bursas "Buyukšehir Belediyesi" ar 71:64 (16:15, 24:22, 15:18, 16:9).

Jurjāne laukumā bija 26 minūtes un 57 sekundes, kurās viņa realizēja trīs no septiņiem divpunktu un abus soda metienus, bet netrāpīja vienīgo trīspunktu metienu. Viņa arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz bloķēja pretinieces metienu, divreiz pārķēra bumbu, trīsreiz kļūdījās, kā arī sakrāja divas personiskās piezīmes un efektivitātes koeficientu desmit.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākā bija Jelena Dubljeviča ar 16 punktiem, kā arī 12 atlēkušajām bumbām.

"Galatasary", kas izcīnījusi sešas uzvaras desmit spēlēs, atrodas turnīra tabulas piektajā vietā. "Botaš" ar četrām uzvarām desmit spēlēs ieņem septīto vietu, "Cankaya Universitesi" ar bilanci 4-6 ir devītā, bet 11. ir "Beškitaš" ar desmit mačos izcīnītiem diviem panākumiem.

Turcijas čempionātā šosezon piedalās 14 komandas, no kurām četras pārstāv arī Latvijas spēlētājas.