foto: Latvijas hokeja federācija
Latvijas U-20 hokejisti pasaules čempionātā pārliecinoši pieveic Ungāriju
Latvijas U-20 hokeja izlase.
Citi sporta veidi
2021. gada 16. decembris, 17:06

Latvijas U-20 hokejisti pasaules čempionātā pārliecinoši pieveic Ungāriju

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase ceturtdien Dānijā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra ceturtajā mačā pieveica turnīra pastarīti Ungāriju.

Latvija pārspēja Ungāriju ar 6:1 (3:1, 0:0, 3:0).

Septītajā minūtē Latviju vairākumā vadībā izvirzīja Sandis Vilmanis, asistentu lomai piesakoties Raimondam Vītoliņam un Raivim Ansonam - 1:0.

Savukārt 14.minūtē, astoņas sekundes pēc mazākuma izturēšanas, Latviju vadībā ar 2:0 izvirzīja Anrī Ravinskis.

Ungāri vienus vārtus atguva 18.minūtē, kad precīzs bija Tamasa Tota raidījums - 1:2. Tomēr 48 sekundes pirms pārtraukuma divu vārtu pārsvaru atjaunoja Vītoliņš, kuram asistēja Ralfs Bergmanis un Vilmanis - 3:1.

Otrajā periodā rezultāts nemainījās, bet trešajā trešdaļā, pirms kuras ungāri nomainīja vārtsargu, latvieši triju ar pusi minūšu laikā divreiz izmantoja vairākumu.

Vispirms divu minūšu noraidījumu ungāriem par 4:1 pārvērta Fēlikss Gavars pēc Bogdana Hodasa un Martina Laviņa piespēlēm.

49. minūtē Kristofs Nemets par uzbrukumu galvas un kakla rajonā saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, un pēc minūtes un 37 sekundēm vārtus guva Laviņš pēc Hodasa un Darela Dukura piespēlēm - 5:1.

Pāris noraidījumus spēles beigās saņēma arī Latvijas hokejisti, taču nepilnas divas minūtes pirms mača beigām tas netraucēja Danam Ločmelim iemest vārtus mazākumā - 6:1.

Turnīrā deviņus punktus ir izcīnījusi Baltkrievija trijos un Latvija četros mačos. Pa sešiem punktiem trijās spēlēs ir Norvēģijai un Kazahstānai, bet Dānija trijās un Ungārija četrās cīņās pie punktiem vēl nav tikusi.

Svētdien turnīra ievadā Latvijas juniori ar 4:2 pārspēja vienaudžus no Norvēģijas, pirmdien smagā cīņā ar 5:4 pārspēja mājiniekus dāņus, bet trešdien zaudēja Baltkrievijai ar 1:2.

Ungārijas hokejisti līdz šim bija piekāpušies visās aizvadītajās spēlēs, ar 1:3 zaudējot Kazahstānai, ar 2:8 - Baltkrievijai un ar 1:5 - Norvēģijai.

Pēc šīs spēles Latvijas hokejistiem būs brīvdiena, bet sestdien - spēkošanās ar Kazahstānu. Tikai grupas uzvarētāji iegūs ceļazīmi uz elites divīziju.

Gatavojoties atbildīgajam turnīram, Kārļa Zirņa padotie novembrī aizvadīja Četru nāciju turnīru Jelgavā, kur ar 3:2 apspēlēja Dāniju, ar 1:2 piekāpās austriešiem un 1:6 kapitulēja Baltkrievijas vienaudžiem. Tāpat 6. un 8. decembrī tika aizvadītas pārbaudes spēles ar "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandām "Zemgale"/LLU, un "Mogo"/LSPA.

U-20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis no sākotnējā 43 kandidātu saraksta uz Dāniju devies ar 24 hokejistiem - trīs vārtsargiem, astoņi aizsargiem un 13 uzbrucējiem.

Pērn pirmās divīzijas A grupas čempionāts netika aizvadīts, bet pirms diviem gadiem latviešiem neizdevās uzvarēt grupā un atgriezties elitē. Vēl 2017. gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidāti:

vārtsargi: Bruno Brūveris ("RoughRiders", USHL), Kārlis Mežsargs ("Rīga");

aizsargi: Daniels Goršānovs, Dāvis Orniņš (abi - "Rīga), Rihards Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Harijs Brants ("Titan", QMJHL) Ralfs Bergmanis ("Musketeers", USHL), Bogdans Hodass ("Tigers", WHL), Niks Feņenko ("Drakkar", QMJHL);

uzbrucēji: Ģirts Silkalns ("Rīga"), Raivis Ansons ("Drakkar", QMJHL), Darels Dukurs, Oskars Lapinskis (abi - "SCL Tigers U20", Šveice), Sandis Vilmanis, Dans Ločmelis (abi - "Luleo U20", Zviedrija), Raimonds Vītoliņš (Vermontas universitāte, NCAA), Daniels Mūrnieks ("RoughRiders", USHL), Anrī Ravinskis ("Armada", QMJHL), Fēlikss Gavars ('Fargo Force", USHL), Martins Laviņš ("RoughRiders", USHL), Pēteris Purmalis ('Musketeers", USHL), Roberts Zalāns ("Esbjerg U20", Dānija).