Hokejs
2021. gada 12. decembris, 20:30

Krikunovs: "Fiziski neesam gatavi spēlēt"

Jauns.lv / LETA

Rīgas "Dinamo" nav pietiekoši gatava spēlēt fiziski, tāpēc Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rīdziniekus statistikas rādītājos pārspēja divas reizes, pēcspēles konferencē pēc zaudēta mača Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) secināja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo", aizvadot trešo mājas spēli pēc kārtas, ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Fiziski neesam gatavi spēlēt. Laikam mana kļūda, ka es atnācu un uzreiz sāku spēlēt, bet vajadzēja sākt gatavot komandu, lai viņi varētu vismaz kustēties," teica Krikunovs. 

foto: Dinamoriga.lv

Galvenais treneris jo īpaši norādīja uz to, ka "Dinamo" pretiniekiem piekāpās vairākos statistikas rādītājos - metienos (19 pret 32), iemetienos (20 pret 43) un noraidījumos (16 minūtes pret astoņām minūtēm).

"Jaunie puiši izgāja, [Filips] Buncis, [Gunārs] Skvorcovs un [Jānis] Švanenbergs un iemeta vārtus, jo "svaigi", nespēlēja sen. Lūk arī atbilde uz visiem jautājumiem, tāpēc gan jau arī nevarējām realizēt vairākumu, kas bija, un visus trīs vārtus ielaidām mazākumā," secināja Krikunovs.

Priekšā gaidāma nedēļu ilga izlašu pauze un nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs tikai 20.decembrī, mājās uzņemot Minskas "Dinamo". Krikunovs norādīja, ka atpūtai tiks dota viena diena, bet pēc tam hokejistus sagaida smags darbs.

"Viena diena būs atpūtai, pēc tam sākam strādāt. Ar atpūtu neko nepanāksi," teica treneris. "Vajag gatavoties, vajag izmantot šo pārtraukumu produktīvi. Vajag gatavoties tā, lai puišiem būtu spēks spēlēt. Lūk, šodien pietika vienai trešdaļai, to mēs nospēlējam, taču neteikšu, ka ideāli. Jaunie skrēja labi, kustējās, bet tā vajag sākt gatavoties."

Savukārt "Torpedo" galvenais treneris Dāvids Ņemirovskis paslavēja savus spēlētājus, kas spēja izcīnīt uzvaras trīs izbraukuma spēlēs.

"Laba spēle, laba uzvara, labi pabeidzām izbraukumu. Pretinieki daudz noraidījās un tas deva mums iespējas iemest vārtus un uzvarēt spēlē. Pārtraukumā galvenais atpūsties un gatavoties nākamajām spēlēm," teica Ņemirovskis. 

Komandu pirmajās divās savstarpējās spēlēs šosezon uzvaru izcīnīja "Dinamo" un "Torpedo" galvenais treneris stāstīja, ka arī šī spēle iesākās tāpat kā pirmās divas.

"Pirmā trešdaļa bija tāda pati kā iepriekšējās [ar "Dinamo"], bet izdevās vispirms izlīdzināt rezultātu un tad izvirzīties vadībā vairākumā," izteicās Ņemirovskis. 

"Dinamo" Rietumu konferencē ar izcīnītiem 30 punktiem 38 spēlēs ierindojas pēdējā 12.vietā.