Hokejs
2021. gada 12. decembris, 19:32

Rīgas "Dinamo" pirmo reizi šosezon piekāpjas "Torpedo"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" svētdien trešajā mājas spēlē ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā trešdaļā abas komandas aktīvi devās uz pretinieku vārtiem, taču ātras spēles dēļ pārāk ilgi neuzkavējās pretinieku aizsardzības zonā, lai tiktu pie labākām vārtu gūšanas iespējām.

Spēles 15.minūtē Gunārs Skvorcovs izvirzīja mājiniekus vadībā, raidot ripu vārtos pēc atņemtas ripas pretinieku aizsardzības zonā.

Tuvojoties pirmās trešdaļas izskaņai rīdzinieki spēlēja paviršāk savā aizsardzības zonā, tāpēc pie vairākām iespējām tik viesu komanda, taču vārtos pārliecinoši spēlēja Jūliuss Hudāčeks. Pēc pārtvertas ripas pie zilās līnijas "Dinamo" hokejisti devās uzbrukumā un "Torpedo" izdevās uzbrukumu apturēt tikai ar noraidījumu, kurš tika fiksēts piecas sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām.

Otro trešdaļu "Dinamo" sāka vairākumā, taču Ņižņijnovgorodas vienība veiksmīgi spēlēja aizsardzībā, izveidojot arī pretuzbrukumus mazākumā.

Spēles 25.minūtē mazākumu rīdziniekiem sagādāja Jānis Švanenbergs par klupināšanu. Īsi pēc pirmā mazākuma izturēšanas otro noraidījumu par grūdienu ar nūju nopelnīja Brendons Gormlijs, un "Torpedo" vajadzēja 30 sekundes, lai pēc ātras un precīzas vairākuma izspēles vārtus gūtu Ivans Čehovičs un panāktu 1:1.

31.minūtē noraidījumu nopelnīja arī Kristaps Zīle, taču šoreiz mājinieki aizsardzībā spēlēja veiksmīgāk un vārti netika ielaisti.

Piecas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām pie vairākuma tika Rīgas komanda, taču tas netika izmantots. 

Vēlreiz mazākumā pēc Daniela Bērziņa noraidījuma spēlēja rīdzinieki un viesi ātri realizēja vairākumu, vārtus gūstot Marekam Hrivikam un izvirzoties vadībā ar 2:1.

Īsi pēc noslēdzošās trešdaļas sākuma noraidījumus nopelnīja Peters Tīvola un Zīle, attiecīgi pavadot divas un četras minūtes uz noraidīto soliņa, un trešo reizi mačā vairākumu realizēja "Torpedo", šoreiz ripu vārtos raidot Damiram Žafjarovam.

Rīdzinieki, tiekot pie vairākuma spēles 49.minūtē, spēja uzkavēties uzbrukuma zonā gandrīz visas divas minūtes, bet izdevīgas iespējas, lai raidītu ripu vārtos, netika gūtas.

Tāpat 55.spēles minūtē "Dinamo" vēlreiz spēlēja vairākumā, taču šoreiz vārtus neizdevās gūt Lukāšam Radilam un spēlēs rezultāts vairs nemainījās. 

"Dinamo" Rietumu konferencē ar izcīnītiem 30 punktiem 38 spēlēs ierindojas pēdējā 12.vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nākamo spēli pēc izlašu pauzes rīdzinieki aizvadīs 20.decembrī, mājās uzņemot Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" arī mājās centīsies uzvarēt Ozoliņa trenēto "Torpedo"

2021-12-12 16:43
Rīgas "Dinamo" sastāvs
2021-12-12 16:43
"Torpedo" sastāvs
2021-12-12 17:01
Spēle sākusies

"Dinamo" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs šodien ārpus sastāva atstājis kanādiešus Šinkaruku un Poirjē, bet pēc iepriekšējās spēles pret "Vitjaz" kritika tika visiem uzbrucējiem. Jāsāk gūt vārti, vajadzīgi punkti! Abas komandas šķir 11 punkti un tieši "Torpedo" pašlaik aizņem pēdējo no izslēgšanas spēļu vietām. 

2021-12-12 17:06
4. minūte

Pirmo bīstamo momentu izveido "Torpedo" hokejisti, divas reizes tiekot pie metiena no vārtu priekšas. Epizode sākās ar rīdzinieku zaudētu ripu savas aizsardzības zonas stūrī. Laba iespēja arī Žafjarovam. 

2021-12-12 17:14
9. minūte

"Torpedo turpina spēlēt aktīvāk, regulāri spēlē iesaistās Hudāčeks. Bīstami momenti gan ir maz. Metienu attiecība pašlaik 7:1 "Torpedo" labā. 

2021-12-12 17:16
10. minūte

"Dinamo" otrais metiens pa vārtiem, Karjalainens no vārtu priekšas pielabo Radila metienu. Kočetkovs ripu tver un piespiež. 

2021-12-12 17:21
Vārti! "Dinamo" - "Torpedo" 1:0

15. minūte. Skvorcovs pretinieka zonā pārtver ripu, tiek metiena pozīcijā un raida to vārtu tālajā stūrī. 

2021-12-12 17:26
17. minūte

Viens no "Torpedo" uzbrukuma līderiem Agostino trāpa pa vārtu stabu. 

2021-12-12 17:31
20. minūte

"Dinamo" pretuzbrukumā laba iespēja Čukstem, kura metienu no vārtu priekšās atvaira nūju pazaudējušais Kočetkovs. 

2021-12-12 17:32
Pirmais periods beidzies

Četras sekundes pirms perioda beigām noraidījumu par turēšanu nopelna "Torpedo" aizsargs Marins. 

Rādīt vairāk

Pirms šī mača šosezon abas komandas jau bija tikušās divas reizes, abās uzvarot Rīgas komandai. Vispirms 14.septembrī "Dinamo" mājās pārspēja "Torpedo" ar 2:1, bet pēc tam 4.decembrī ar 4:3 pēcspēļu metienu sērijā pārāki bija rīdzinieki. KHL ietvaros abas komandas bija tikušās 37 reizes, no kurām 16 mačos uzvaras izcīnīja Rīgas "Dinamo".

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.