foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX
TEKSTA TIEŠRAIDE: Rīgas "Dinamo" viesos mēģinās pārtraukt Kazaņas "Ak Bars" uzvaru sēriju
Hokejs
2021. gada 23. novembris, 17:00

TEKSTA TIEŠRAIDE: Rīgas "Dinamo" viesos mēģinās pārtraukt Kazaņas "Ak Bars" uzvaru sēriju

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas 30. maču aizvadīs viesos pret spēcīgo Kazaņas "Ak Bars" komandu. Mača sākums 18:30. Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

Rīgas "Dinamo" viesos mēģinās pārtraukt Kazaņas "Ak Bars" uzvaru sēriju

2021-11-23 17:30
Zīmīga epizode

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē - 18. novembrī "Arēnā Rīga" viena no mača interesantākajām un savā ziņā kuriozākajām epizodēm bija dūru vicināšana starp Kārli Čuksti un Ņikitu Diņjaku, kad ilgā gatavošanās beidzās teju ar dubulto nokautu.

2021-11-23 18:19
Rīgas "Dinamo" sastāvs:
2021-11-23 18:21
"AK Bars" sastāvs:
2021-11-23 18:23
Nu subtropiem uz ziemu

No siltajiem Sočiem Rīgas "Dinamo"ieradušies Kazaņā, kur valada ziema, snieg un šovakar ir mīnus 7 grādi. Tatastānas galvaspilsētā pēdējo trīs sezonu ietvaros rīdzinieki pie punktiem tikuši divās no trīs spēlēm.

Tas gan nemaina faktu, ka izteikti šīs spēles favorīti ir "AK Bars" komanda. No Rīgas "Dinamo" gaidām, pirmkārt, radošāku spēli uzbrukumā, izveidotus momentus un gūtus vārtus. Bez tiem pie punktiem nav iespējams tikt. 

2021-11-23 18:26
Dārziņš uz otro maiņu

"Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš šovakar spēlēs otrajā maiņā kopā ar Tivolu un Poirjē. Iepriekšējā spēlē viņu izmēģināja pirmās maiņas centrā. "Dinamo" treneri meklē labākos virknējumus un veic dažādus eksperimentus.

Pirms šodienas spēles "Dinamo" noo izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par deviņiem punktiem. 

2021-11-23 18:29
Spēle sākusies

"Tatneft" arēnā noskanējušas visas trīs himnas (Latvijas, Krievijas un Tatarstānas) un spēle ir sākusies.

Rīgas "DInamo" vārtus Juliuss Hudāčeks, "AK Bars" vārtos savulaik Rīgā spēlējušais Timurs Biļalovs. 

2021-11-23 18:36
3. minūte

Pirmās divas minūtes pagājušas nepārtrauktos "AK Bars" uzbrukumos. Precīzi spēlē Hudāčeks. 

2021-11-23 18:38
4. minūte

Pirmais bīstams uzbrukums "Dinamo", Meija raujas uz vārtiem, tomēr metiens ir neprecīzs. 

2021-11-23 18:40
6. minūte

KHL leģenda Zaripovs viltīgi cenšas apspēlēt Ališausku un Hudāčeku, tomēr vārtsargs ir vietā. Metienu attiecība pašlaik 5-2 mājinieku labā. 

2021-11-23 18:47
Noraidījums "Dinamo"

9. minūte. Par pretinieka turēšanu noraidīts Gormlijs. 

Rādīt vairāk

Rīgas komanda pēdējās piecās spēlēs ir spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru, mājās ar 3:2 pārspējot Riharda Bukarta un Mika Indraša pārstāvēto Vladivostokas "Admiral". Savukārt pēdējā mačā rīdzinieki ar 0:1 piekāpās Jāņa Jaka pārstāvētajai "Soči".

"Ak Bars" pēdējos četros mačos ir izcīnījusi četras uzvaras, tai skaitā arī 18. novembrī pārspējot Rīgas "Dinamo" ar 3:1. Pēdējā aizvadītajā mačā Kazaņas vienība ar rezultātu 3:2 papildlaikā uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šosezon komandas ir tikušās vienu reizi, kurā uzvaru izcīnīja "Ak Bars" ar 3:1. Kopumā KHL ietvaros abas komandas ir aizvadījušas 26 savstarpējās spēles, septiņās no tām uzvaru izcīnot Rīgas komandai.

Kazaņas komanda ir vienīgā trīskārtējā KHL čempione.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 25 punktiem 29 spēlēs ierindojas 11. vietā. Savukārt Kazaņas "Ak Bars" Austrumu konferences turnīra tabulā ar 42 punktiem 31 spēlē ieņem ceturto vietu.

Rīgas komandas savainoto spēlētāju sarakstā ir Nikolajs Jeļisejevs un Mārtiņš Karsums. Izbraukumā nedevās arī Kārlis Čukste un Džordons Sautorns. Izbraukuma pirmajā mačā savainojumu guva Gunārs Skvorcovs, kura vietā uz Kazaņu devās Jānis Švanenbergs.

Kazaņas vienībai nevarēs palīdzēt savainotie Nikolajs Kovaļenko, Iļja Safonovs un Pērs Lindholms.

Pēc šīs spēlēs rīdziniekiem būs atlicis viens izbraukuma mačs šajā sērijā, kas tiks aizvadīts 25. novembrī pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik". 

Galvenā trenera pienākumu izpildītāja Valērija Kuļibabas un viņa palīgu rīcībā uz šīm izbraukuma spēlēm ir šādi spēlētāji: vārtsargi - Juhans Matsons, Jūliuss Hudāčeks, Ēriks Vītols; aizsargi - Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlijs, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Nerijus Ališausks; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Lauris Dārziņš, Jere Karjalainens, Edgars Kulda, Gints Meija, Emīls Puarjē, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Peters Tīvola, Rūdolfs Červenijs, Aleksandrs Protapovičs, Jānis Švanenbergs un Metjū Lorito, kurš komandai pievienosies spēlē pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.