foto: AP/Scanpix
Vairākas Ziemeļeiropas futbola federācijas nepiedalītos Pasaules kausā, ja tas norisinātos ik pēc diviem gadiem
Dānijas futbola izlases spēlētājs Mads Bertelsens (5. numurs).
Futbols
2021. gada 15. oktobris, 23:31

Vairākas Ziemeļeiropas futbola federācijas nepiedalītos Pasaules kausā, ja tas norisinātos ik pēc diviem gadiem

Jauns.lv / LETA

Ziemeļeiropas valstu futbola federācijas pievienojās tiem, kas neatbalsta Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ierosinājumu rīkot Pasaules kausu ik pēc diviem gadiem, sākot ar 2028.gadu.

Ja šādas izmaiņas notiktu, attiecīgās futbola federācijas izskatītu iespēju vairs neiesaistīties FIFA norisēs.

Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Islandes un Fēru salu federācijas piektdien vienojās, ka šādas izmaiņas nodarītu kaitējumu Eiropas, citu valstu un arī sieviešu futbolam, kā arī padarītu spēlētāju noslodzi vēl lielāku.

FIFA ierosinājumu grupa, kopā ar bijušo Londonas "Arsenal" treneri Arsēnu Vengeru nesen ierosināja, ka Pasaules kausu futbolā varētu rīkot ik pēc diviem gadiem sākot ar 2028.gadu.

Tika teikts, ka spēlētājiem nebūtu papildu spēles, kā arī būtu garantēti atpūtas periodi un starptautiskie pārtraukumi būtu vienu vai divas reizes gadā.

Šo ideju neatbalsta Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) un arī nacionālās federācijās, kam pievienojās arī vairāki klubi un spēlētāji.

Dānijas futbola federācijas pārstāvis Jespers Mellers teica, ka FIFA plāni varētu izjaukt visus pūliņus popularizēt sieviešu futbolu.

"FIFA plāns rīkot Pasaules kausu ik pēc diviem gadiem izjauktu visus attīstības plānus sieviešu futbolam un padarītu sarežģītāku procesu to attīstīt gan Dānijā, gan pasaulē," piebilda Dānijas federācijas pārstāvis. "Sliktākajā gadījumā mēs neizslēdzam iespēju izstāties no FIFA."

Viņš arī norādīja, ka FIFA neieklausās pārējos viedokļos par šo lēmumu un ir noskaņota veikt pārmaiņas arī tādā gadījumā, ja tām pretojas.