foto: Paula Čurkste/LETA
Kazakevičs: "Abās spēlēs mēs līdz pat pēdējam cīnījāmies par punktiem"
Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs
Futbols
2021. gada 12. oktobris, 16:12

Kazakevičs: "Abās spēlēs mēs līdz pat pēdējam cīnījāmies par punktiem"

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlase no pirmdien piedzīvotā zaudējuma pret Turciju var paņemt daudz mācību stundas, uzsver valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs

Latvijas izlase pirmdien noslēdzošajā mājas spēlē 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Daugavas stadionā ar 1:2 zaudēja Turcijai. Latvijas futbolisti pirmie izvirzījās vadībā, bet pēc tam ātri ielaida vārtus un mača pēdējās minūtēs pretinieki izrāva uzvaru, realizējot 11 metru soda sitienu.

"Rezultāts vienmēr ir uz tablo, tāpēc tas vienmēr ir pelnīts. Ņemot vērā mūsu spēles kvalitāti un izveidotās iespējas, mēs varējām cerēt uz kaut ko vairāk. Gribu paslavēt komandu par sniegumu, kvalitāti un cīņassparu. Ir liela vilšanās sajūta, ka netikām pie punktiem, jo puiši ar savu sniegumu to bija pelnījuši. No spēles kvalitātes viedokļa man šis mačs komandas izpildījumā pat patika vairāk nekā pirmā apļa spēle Turcijā," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča pēcspēles preses konferencē teikto.

Izlases treneris neslēpa, ka bija vairākas individuālās kļūdas. Katrā no vārtu zaudējumiem izlase varējusi ar citādākām darbībām no tām izvairīties. 

"Te, protams, ir runa arī par spēlētāju pieredzi, kuru turki nodemonstrēja. No šādas spēles var paņemt daudz mācību stundas," izcēla treneris. "Mums līdz spēles beigām arī pie neizšķirta rezultāta bija liela vēlēšanās uzbrukt un radīt iespējas, un tas man par komandas mentālo gatavību daudz pastāsta. Tas, ka līdz spēles beigām meklējām iespējas, ir labs signāls. Vairāk bija jāizspiež no standartsituācijām, kuru bija daudz."

Kazakevičs arī atzina, ka tādā spēlē uz saviem vārtiem saņemt 11 metru soda sitienu mača nogalē rada milzu sarūgtinājumu. Latvijas izlases darbības spēles izskaņā treneris saista arī ar spēlētāju funkcionālo stāvokli. |Valstsvienībai šī bija otrā spēle pēc kārtas pret augstākā līmeņa pretinieku, turklāt sastāvā ir iztrūkumi. 

"Ne visi spēlētāji, kas nāca laukumā uz maiņu, spēja ieiet tik sarežģītā spēlē," uzskata Kazakevičs. "Šajās divās mājas spēlēs mēs cerējām uz kādu punktu, tāpēc ir vilšanās, tomēr satura ziņā, domāju, parādījām divas labas spēles īsā laikā. Paldies puišiem par izdarīto. Domāju, to redzēja arī līdzjutēji, kuri abos mačos līdz pat pēdējām sekundēm juta līdzi komandai, jo abās spēlēs mēs līdz pat pēdējam cīnījāmies par punktiem."

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase noslēgs ar divām izbraukuma spēlēm novembrī pret Norvēģiju un Gibraltāru.

G grupā pēc astoņām spēlēm pirmo vietu ar 19 punktiem ieņem Nīderlande, otrā ar 17 punktiem ir Norvēģija, 15 punkti ir Turcijai, 11 guvusi Melnkalne, piecus punktus iekrājusi Latvija, bet Gibraltārs joprojām ir bešā.