foto: LETA
Stupelim ar Gordejevu desmitā vieta pasaules čempionāta posmā
Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis
Citi sporta veidi
2021. gada 10. oktobris, 19:33

Stupelim ar Gordejevu desmitā vieta pasaules čempionāta posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu svētdien izcīnīja desmito vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām trešajā posmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Četrus posmus īsajā kalendārā katrā etapā tiek aizvadīti trīs braucieni - viens sestdien un divi svētdien.

Sestdien Latvijas un Igaunijas ekipāža savā kvalifikācijas braucienā bija astotā, bet sacīkstēs pirmajā braucienā finišēja 11.pozīcijā, kamēr uzvaru svinēja nīderlandietis Etjēns Bakss ar franču līdzbraucēju Nikolā Musē. 

Arī svētdien otrajā braucienā Stupelis ar Gordejevu finišēja 11., bet uzvarēja atkal Baksa un Musē ekipāža. Trešajā braucienā Stupelim ar Gordejevu bija 14.pozīcija, bet uzvara tika nīderlandietim Juliānam Feldmanam un čeham Ondržejam Čermākam.

Posmā visas trīs pirmās vietas aizņēma nīderlandiešu braucēji. Uzvara ar 72 punktiem bija Baksam/Musē, otrā vieta ar 63 punktiem Feldmanam/Čermākam, bet trešā vieta ar 59 vietām - Kūnam Hermansam, kurš brauc kopā ar beļģi Glenu Jansenu. Nieka punktu pirmajam trijniekam zaudēja beļģu pilots Marvins Vanlušens, kurš startē kopā ar Etjēna Baksa jaunāko brāli Robiju.

Gordejeva/Stupeļa ekipāža posmā iekrāja 27 punktus, kas deva desmito vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā situācija ir ļoti saspringa. Līderis ar 196 punktiem ir Feldmans, par punktu mazāk ir Vanlušenam, kamēr vēl trīs punktus atpaliek Bakss. 

Stupelis un Gordejevs šosezon traumu dēļ bija spiesti izlaist vairākas sacensības, arī augustā Čehijā notikušo pasaules meistarsacīkšu pirmo posmu. Viņi ar 59 punktiem ir 12.pozīcijā.

Sezonas noslēgums paredzēts 17.oktobrī Osas trasē Nīderlandē.

Pēdējos divus gadus sezonas kalendārā nav Latvijas posma, tiesa, 2020.gada meistarsacīkstes tika atceltas pavisam. Kopš 2015.gada Latvijā posmu uzņēma "Pīlādžu" mototrase Stelpes pagastā. Šajā pašā gadā Latvijā notika etaps arī Ķegumā.

Latvijā pasaules čempionāta posmi tika rīkoti kopš 1996.gada, un iepriekš tos ilgstoši uzņēma trases Ķegumā un Cēsīs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās