1dienas
21stundas
43minūtes
45sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šteinbors negatavojas pirmdienas spēlei ar Turciju
foto: AFP/Scanpix
Latvijas futbola izlases pirmais vārtsargs Pāvels Šteinbors
Futbols

Šteinbors negatavojas pirmdienas spēlei ar Turciju

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases pirmais vārtsargs Pāvels Šteinbors negatavojas pirmdien paredzētajai Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei ar Turciju, svētdien preses konferencē atklāja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Šteinbors negatavojas pirmdienas spēlei ar Turciju...

Latvijas vīriešu futbola izlase pirmdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla astotajā spēlē "Daugavas" stadionā tiksies ar Turcijas valstsvienību, kurai pēc neatkarības atjaunošanas ne reizi nav zaudējusi. Mačs sāksies plkst.21.45, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Piektdien turpat "Daugavas" stadionā Latvijas izlase parādīja cienījamu pretestību Nīderlandei, tomēr cieta zaudējumu ar 0:1. Arī šajā mačā Šteinbors palika ārpus pieteikuma, kamēr vārtus sargāja Roberts Ozols.

"Pārliecības par Jāņa Ikaunieka iespējām doties laukumā vēl nav, taču šāda varbūtība nav liela," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto. "Tikmēr Pāvels Šteinbors mačam negatavojas. Liels pastiprinājums ir Vladislava Gutkovska atgriešanās ierindā pēc diskvalifikācijas. Iespējams, tikai rīt no rīta pieņemsim lēmumus par sastāvu, jo spēle pret Nīderlandi no komandas prasīja daudz. Saistītais jautājums ir par spēles taktiskajiem risinājumiem, tāpēc svarīgi būs sagaidīt, kādi būs spēlētāju fiziskie rādītāji pirms mača."

Abas izlases savā starpā tikušās sešas reizes un turki uzvarējuši tikai vienā no šīm spēlēm, tālajā 1924.gadā gūstot virsroku ar 3:1. 2003.gadā tieši uzvara "play-off" kārtā pār Turciju pavēra Latvijas izlasei ceļu uz 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Tam, kādi bija rezultāti abu komandu iepriekšējās savstarpējās spēlēs, nozīmes rīt nebūs. Ar jauno treneri Turcijas izlases rokrakstā ir redzamas zināmas izmaiņas. Ir nianses un akcenti, kas mums jāņem vērā. To, kāds ir mūsu plāns, mēs redzēsim rīt laukumā," pauda treneris.