Hokejs
2021. gada 2. oktobris, 12:57

Rīgas "Dinamo" sezonas tālāko izbraukumu sāk ar zaudējumu pēcspēles metienu sērijā

Jauns.lv / LETA

Rīgas "Dinamo" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesos ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Habarovskas "Amur" komandai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vārtus rīdziniekiem guva Kristaps Zīle, kurš aizvadīja tikai otro spēli sezonā, kā arī Nikolajs Jeļisejevs, kurš šosezon izcēlies jau sešas reizes.

Pirmajā periodā rīdzinieki divreiz spēlēja vairākumā, taču abas iespējas neizmantoja, turklāt pirmajās 20 minūtēs izdarīja mazāk metienus pa vārtiem - 6:10.

Spēles otrajā periodā temps palielinājās un trešdaļas ceturtajā minūtē Aleksandrs Gorškovs pēc izgājiena trijatā pret diviem rīdziniekiem raidīja ripu tukšā vārtu stūrī. Nepilnas divas minūtes vēlāk Romans Ļubimovs pie vārtu priekšas uztvēra piespēlēto ripu un neatstāja Juhanam Matsonam nekādas cerības. Tiesa, pēc 58 sekundēm Zīle ar tālu un spēcīgu metienu vienus vārtus atguva - 1:2.

Trešā perioda sestajā minūtē Lukāšs Radils ar piespēli izvirzīja Jeļisejevu starp diviem pretinieku hokejistiem. Latvijas uzbrucējs izgājienā vienatnē pret vārtsargu Jevgeņiju Aļikinu bija nekļūdīgs un panāca 2:2. Arī perioda otrajā pusē, tajā skaitā mača pēdējās sekundēs, komandām bija iespēja noslēgt maču pamatlaikā, taču neviens no momentiem netika realizēts.

Cīņa turpinājās papildlaikā, kura ceturtajā minūtē Gorškovs meta ripu nepiesegtā vārtu stūrī, tomēr pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tiesneši secināja, ka pirms tam bijis zonas pārkāpums, tādējādi rezultāts palika nemainīgs. 

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā pārāki ar 3:2 bija laukuma saimnieki, uzvaru nesošo "bullīti" realizējot Radanam Lencam. "Dinamo" rindās precīzi meta Jeļisejevs un Lauris Dārziņš.

Pēc aizvadītām 13 spēlēm Rīgas "Dinamo" ar desmit izcīnītiem punktiem Rietumu grupā ierindojas 11.vietā 12 komandu konkurencē, bet "Amur" Austrumu grupā ar deviņiem punktiem 13 dueļos ir desmitā.

Pēc šī mača Rīgas komanda izbraukumā tiksies arī ar Vladivostokas "Admiral", Novosibirskas apgabala "Sibirj" un "Soči" klubiem.

Rīgas "Dinamo" sezonas tālāko izbraukumu sāk Habarovskā pret "Amur"

2021-10-02 10:35
Pirmais periods beidzies

Rezultāts 0:0.

2021-10-02 10:38
Pirmā perioda statistika:

Metieni 17-16; metieni vārtu rāmī 11-7; iemetieni 10-7; bloķēti metieni 3-1; spēka paņēmieni 13-7; soda minūtes 4-0. Pavadītais laiks uzbrukumā 02:52 - 03:23.

2021-10-02 10:51
Otrais periods ir sācies

Uz ledus Dārziņš ar Radilu un Jeļisejevu. Pēc uzvarēta iemetiena seko pārmetiens.

2021-10-02 10:53
Vārti! "Amur" - "Dinamo" 1:0

24.minūte. "Amur" ātrā pretuzbrukumā gūst vārtus. Ar precīzu raidījumu virs Matsona pleca izceļas Gorškovs.

2021-10-02 11:00
Vārti! "Amur" - "Dinamo" 2:0

26.minūte. "Amur" izdodas gūt vēl vienus vātus. Piespēli vārtu priekšā izmanto Ļubimovs, Matsons ir bezspēcīgs.

2021-10-02 11:05
Vārti! "Amur" - "Dinamo" 2:1

27.minūte. Kristaps Zīle ar tālu metienu pārspēj Aļikinu un samazina rezultāta starpību.

2021-10-02 11:08
28.minūte

Bīstami met Švanenbergs, bet viņa metienu atvaira Aļikins. "Dinamo" turpina uzbrukt un "Amur" izdara pārmetienu.

2021-10-02 11:10
Noraidījums "Dinamo"

30. minūte. Par pretinieka grūšanu bortā 2 minūtes nopelna Rīss Skārlets. "Amur" spēlēs vairākumā.

2021-10-02 11:14
32. minūte

"Dinamo" spēlē pilnā sastāvā.

2021-10-02 11:17
35. minūte

Cibuļskis teicami spēlē aizsardzībā un ar kāju pārķer bīstamu piespēli.

Rādīt vairāk

Abas komandas KHL nūjas krustojušas 32 reizes, no kurām par divām uzvarām vairāk ir "Amur". Iepriekšējā sezonā abās cīņās uzvarēja "Amur", vienā no tām - papildlaikā.

Latvijas kluba hokejistiem šī bija pirmā spēle četru izbraukuma maču sērijā. Divās mājas spēlēs "Dinamo" ar 2:1 pārspēja rīdzinieku galvenā trenera Sergeja Zubova savulaik vadīto "Soči" komandu, kas Zubovam bija 100. uzvara viņa trenera karjerā, un ar 0:2 piekāpās Čerepovecas "Severstaļ", otro "golu" viesiem iemetot jau tukšos vārtos. No iepriekšējā izbraukuma rīdzinieki atgriezās ar vienu punktu trīs spēlēs, pēdējā mačā Čerepovecā tiekot pie zaudējuma papildlaikā - 1:2.

"Amur" šī ija otrā cīņa pēc kārtas savā laukumā, iepriekšējās četras aizvadot viesos. Tajās "Amur" tika pie vienas uzvaras, Mitiščos ar 2:0 pieveicot Pekinas "Kuņluņ Red Star". Savukārt mājas spēļu sēriju "Amur" atklāja ar 4:3 uzvaru pagarinājumā pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Rīdziniekiem savainojuma dēļ izbraukumā nav devies Frenks Korado un Rūdolfs Červenijs. Trīs hokejisti atrodas fārmklubā Jelgavas "Zemgale"/LLU - Miks Tumānovs, Ernests Ošenieks un Patriks Zabusovs -, bet Ņikita Mateiko palīdzēs "Rīgas" komandai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Dinamo" piektdien sezonas tālākajā un smagākajā izbraukumā devās ar līgumreisu. Šajā izbraukumā piedalās 29 hokejisti (trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 16 uzbrucēji).

Komandas galvenā trenera Sergeja Zubova un viņa palīgu rīcībā uz šīm spēlēm ir: vārtsargi - Matejs Mahovskis, Juhans Matsons, Ēriks Vītols; aizsargi - Nerijus Ališausks, Oskars Cibuļskis, Kārlis Čukste, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlijs, Roberts Mamčics, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Mārtiņš Karsums, Edgars Kulda, Gints Meija, Emīls Puarjē, Aleksandrs Protapovičs, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs, Peters Tīvola, Sebastians Venstrems.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.