foto: Zane Bitere/LETA
Sandis Prūsis: "Man nav pašmērķis uz olimpiādi aizvest pēc iespējas vairāk sportistu"
Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis apgalvo, ka bobslejistu veikums Pekinā tiks vērtēts pēc kvalitātes, nevis kvantitātes.
Citi sporta veidi
2021. gada 17. septembris, 15:45

Sandis Prūsis: "Man nav pašmērķis uz olimpiādi aizvest pēc iespējas vairāk sportistu"

Jauns.lv / LETA

Pašmērķis nav uz Pekinas olimpiskajām spēlēm aizvest pēc iespējas vairāk sportistu, Latvijas Bobsleja un skeletona federācija piektdien citē Latvijas bobsleja izlases galveno treneri Sandi Prūsi.

Bobslejā un skeletonā Pasaules kausa un Eiropas kausa izcīņa sāksies novembra vidū, bet jau oktobrī uz Pekinas olimpisko spēļu ledus trases iepazīšanu dosies praktiski visi vadošie sportisti, ieskaitot Latvijas. Kādā sastāvā Latvijas komanda sāks jauno sezonu, viennozīmīgas atbildes nav pat Latvijas izlases trenerim Sandim Prūsim.

Vasaras beigās kļuva zināms, ka bobslejista karjeru neturpinās pilots Ralfs Bērziņš, bet olimpiskais čempions Oskars Melbārdis atkal iedzīvojās muguras savainojumā, ievērojami samazinot izredzes piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs, kas notiks no 4. līdz 20. februārim.

Pirms pagājušajām spēlēm Phjončhanā Uģim Žaļimam pietrūka pavisam nedaudz, lai izpildītu olimpiskos normatīvus un lai Latvija varētu tikt pārstāvēta ar trīs ekipāžām.

"Zinu, ka sportisti ļoti grib aizbraukt uz spēlēm. Tā ir jauna pieredze, jauna iedvesma, bet man kā komandas vadītajam pašmērķis nav uz olimpiādi aizvest pēc iespējas vairāk sportistu. Mūsu darbu vērtēs pēc pirmās komandas rezultātiem, nevis pēc tā, cik komandas būs kvalificējušās," norāda Prūsis.

"Tas gan nenozīmē, ka tagad metam plinti krūmos - mums ir divi trīs labi piloti vēl bez Oskara Ķibermaņa, kuriem jaunajā sezonā sevi būs jāpierāda," saka pieredzējušais treneris.

Divnieku sacensībās Pasaules kausa atmosfēru pērn izjuta jaunie piloti Emīls Cipulis un Dāvis Kaufmanis, bet četrinieku sacensībām dalībai Pasaules kausā vēl pietrūkst pietiekama skaita sekmīgu kvalifikācijas braucienu Eiropas kausā.

"Kaufmanim situācija ir labāka, viņam pietrūkst vairs tikai vienu četrinieku sacensību Eiropas kausā ar ieskaitītu rezultātu, lai varētu braukt arī Pasaules kausā, bet Cipulim ir kādas trīs četras. Līdz ar to vēl nevaru droši pateikt, kādā sastāvā būsim Pasaules kausa pirmajā posmā Austrijas trasē Īglsā. Varbūt brauksim tikai ar vienu ekipāžu, bet viss būs atkarīgs no tā, kā līdz tam puišiem būs izdevies nostartēt Eiropas kausā," skaidro Prūsis.

Šobrīd plānots, ka Latvijas bobslejisti uz Ķīnu dosies 2. oktobrī, kur pavadīs vairāk par trīs nedēļām, kur arī būs šīs sezonas pirmais ledus treniņš. Pēc tam Ķibermaņa komanda dažas dienas pavadīs, trenējoties Siguldā, bet Eiropas kausa komanda pēc atgriešanās Latvijā dosies tālāk uz Norvēģiju, kur Lillehammeres trasē notiks divas sacensības katrā disciplīnā - gan divniekos, gan četriniekos.

Pasaules kausa sezona sāksies 15. novembrī Īglsā, kur sacensības risināsies divas nedēļas nogales pēc kārtas.

Šosezon Pasaules kausa sezona notiks tikai Eiropas trasēs - astoņi posmi, četras valstis, piecas trases. Arī šogad viens etaps notiks Siguldas trasē, kur skeletonisti sacensības aizvadīs Vecgada vakarā, bet bobslejisti - jaunā gada pirmajās divās dienās.

16. janvārī notiks pēdējās sacensības Pasaules tūrē, bet jau februārī notiks četrgades svarīgākie mači - Pekinas olimpiskās spēles.