foto: EPA/Scanpix
Ķēniņš gūst vienīgos vārtos "Lausanne" zaudējumā; latviešiem neveiksmes KHL
Ronalds Ķēniņš (ar ripu) bija veiksmīgākais no Latvijas hokeja leģionāriem otrdienas spēlēs.
Hokejs
2021. gada 15. septembris, 10:44

Ķēniņš gūst vienīgos vārtos "Lausanne" zaudējumā; latviešiem neveiksmes KHL

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien guva vārtus Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē, neglābdams "Lausanne" komandu no zaudējumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lozannas hokejisti viesos ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) piekāpās "Zug" vienībai.

Ķēniņš atzīmējās otrā perioda trešajā minūtē, kad pretī vārtiem uztvēra ripu un no tuvas distances spēcīgi meta to mērķī. Latvijas hokejists šajā duelī uz ledus pavadīja 17 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr savstarpējā mačā ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās aizsargs Sandis Smons un uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, Ženēvas "Servette" komandai mājās ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pieveicot "Bern".

Uzvarētāju rindās Smons astoņās minūtēs un 47 sekundēs divreiz meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2, bet Deniss Smirnovs spēlēja 11 minūtes un 18 sekundes, uzvarot visos četros iemetienos un tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta.

Pretinieku sastāvā Daugaviņš spēlēja 15 minūtes un 22 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no četriem iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" mājās ar 1:3 (0:3, 1:0, 0:0) piekāpās "Ambri-Piotta" komandai.

Punnenovs šajā mačā atvairīja 31 no 34 metieniem, visus trīs vārtus ielaižot 13 minūšu laikā pirmajā periodā. Lapinskis divās minūtēs un 53 sekundēs paguva iekrāt negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Servette" ar pieciem punktiem trīs spēlēs ir septītā, "Tigers" ar četriem punktiem trīs cīņās atrodas pozīciju zemāk, "Lausanne" divās spēlēs ir bez punktiem un ir desmitā, bet "Bern" palikusi bešā visos četros mačos un ir pēdējā starp 13 komandām.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Tikmēr Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas otrdien piedzīvoja pa zaudējumam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs.

Vienu punktu mājās izcīnīja Jāņa Jaka pārstāvētā "Soči", kas ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 2:3) piekāpās Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Jaks laukumā atradās 20 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā viņš divreiz meta pa vārtiem, reizi bloķēja metienu un reizi pielietoja spēka paņēmienu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" savā laukumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor" ar 3:4 (2:0, 0:2, 1:2).

Indrašis uz ledus pavadīja 21 minūti un 48 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un divreiz zaudēja iemetienā, spēli pabeidzot ar +/- rādītāju -1.

Viesiem divus vārtus, tai skaitā uzvaras, guva Alberts Jaruļins.

Vēl vienā mačā Vladivostokas "Admiral" bez Riharda Bukarta sastāvā mājās piekāpās Maskavas "Dinamo" ar 3:5 (1:0, 1:1, 1:4).

"Soči" ar sešiem punktiem tikpat mačos Rietumu grupā ieņem astoto vietu, "Vitjaz" ar tādu pašu bilanci ie vietu zemāk, bet "Admiral" ar trim punktiem sešās cīņās Austrumu grupā ieņem priekšpēdējo - 11. - vietu.

Jau ziņots, ka otrdien Rīgā "Dinamo" ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, kuras treneru korpusā strādā Sandis Ozoliņš.

Vārtus rīdziniekiem guva Emīls Puarjē un Jere Karjalainens, bet viesiem izcēlās Ivans Čehovičs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 56 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā. 

Savukārt Latvijas aizsargs Kristofers Bindulis ar rezultatīvu piespēli guva savu pirmo rezultativitātes punktu Čehijas hokeja ekstralīgā, palīdzot Českes Budejovices "Motor" komandai izcīnīt uzvaru.

"Motor" viesos ar 4:3 (1:0, 2:3, 1:0) apspēlēja Zlīnas "PSG Berani".

Bindulis ar piespēli izcēlās jau mača trešajā minūtē, kad viņš asistēja Matejam Tomanam spēles pirmo vārtu guvumā.

Latviešu aizsargs spēlēja 22 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā tika pie divām soda minūtēm un +/- rādītāja +1.

Citās spēlēs aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva" viesos pagarinājumā ar 3:4 (2:0, 1:2, 0:1, 0:1) piekāpās Tršinecas "Ocelārži" komandai.

Neveiksme izbraukumā arī Mārtiņa Dzierkala pārstāvētajai Pilzenes "Škoda", kas ar 1:4 (0:2, 0:2, 1:0) atzina "Olomouc" pārākumu.

Vēl Māra Bičevska pārstāvētajai "Mlada Boleslav" tika uzvara savā laukumā - 5:1 (3:0, 2:0, 0:1) pār Brno "Kometa".

Latvijas hokejisti ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Visaugstāk no latviešu pārstāvētajām komandām turnīra tabulā ir Litvīnovas "Verva", kam ir seši punkti trijās spēlēs un trešā vieta 15 komandu konkurencē. Tāda pati bilance un piektā vieta ir Českes Budejovices "Motor", "Mlada Boleslav" trijās spēlēs ir četri punkti un astotā vieta, bet uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Vītkovices "Ridera" divos mačos sakrājusi trīs punktus un ieņem 11. vietu, kamēr vienu vietu zemāk ar trim punktiem trīs cīņās ir Pilzenes "Škoda".