foto: Raimonds Volonts/dinamoriga.lv
TEKSTA TIEŠRAIDE: Rīgas "Dinamo" viesojas Maskavā pie varenā CSKA (spēle beigusies)
Hokejs
2021. gada 4. septembris, 12:00

TEKSTA TIEŠRAIDE: Rīgas "Dinamo" viesojas Maskavā pie varenā CSKA (spēle beigusies)

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas otru maču aizvada izbraukumā pret pagājušās sezonas finālisti Maskavas CSKA. Starpsezonā pie maskaviešu stūres stājies leģendārais Sergejs Fjodorovs, bet sezonas pirmajā mačā piedzīvots pamatīgs pēriens (0:4) no čempiones - Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard". Portāls Jauns.lv piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

Rīgas "Dinamo" Maskavā viesojas pie pērnās sezonas finālistes CSKA

2021-09-04 16:41
Vārti! CSKA - Dinamo 3:2

58. minūte. Kornauhovs pretieka zonā klupina Korado, muļķīgs noraidījus “CSKA. Vairākums “Dinamo”. Lielā iespēja izraut uzvaru pamatlaikā, bet viss izvēršas diezgan traģiski.

CSKA pretuzbrukumā Andronovs aizmūk viens pret Matsonu un  3:2 CSKA labā. Atlikušās divas minūtes, lai izcīnītu kaut punktu. 

2021-09-03 19:38
Abi vēlas atgriezties uz uzvaru takas

Rīgas "Dinamo" 2021./2022. gada sezonas otru maču aizvada izbraukumā pret pagājušās sezonas finālisti Maskavas CSKA. Starpsezonā pie maskaviešu stūres stājies leģendārais Sergejs Fjodorovs, bet sezonas pirmajā mačā piedzīvots pamatīgs pēriens (0:4) no čempiones - Boba Hārtlija trenētās Omskas "Avangard". Tikmēr rīdzinieki Jaroslavļā līdzīgā cīņā zaudēja ar rezultātu 2:3 (2:1, 0:1, 0:1) vietējai "Lokomotiv", kas šosezon tiek pieskaitīta galveno favorītu pulkam. Pirmajā mačā ar precīziem metieniem izcēlās Mārtiņš Karsums un Rūdolfs Červenijs.

Portāls Jauns.lv šodien un turpmāk piedāvā teksta tiešraidē sekot līdz notiekošajam laukumā, sociālajos tīklos un komandas iekšienē.

2021-09-04 12:34
Mazāk nekā divas stundas

Mača sākums "CSKA Arena" hallē paredzēts 14:30.

Interesanti, ka tieši Maskavas CSKA ir pēdējā komanda, ko rīdzinieki uzvarējuši KHL ietvaros. Tas gan notika šī gada 20. februārī.

2021-09-04 12:43
CSKA saņem atļauju palielināt skatītāju skaitu

Katras spēles apmeklētāju skaits Krievijā joprojām tiek noteikts pēc reģionālajiem noteikumiem; katra kluba mākas un spējām sarunāt lielāku kvotu ar Rospotrebnadzor.

Līdz vakardienai bija paredzēts, ka šodienas spēli varēs apmeklēt nepilns tūkstotis līdzjutēju, tomēr piektdienas vakarā CSKA “izsita” atļauju, ka tribīnēs varēs būt 3000 skatītāji.

Tehnisku problēmu dēļ visu nakti nedarbojās biļešu pārdošnas sistēma, taču tagad tās ir nopērkamas. Cena no 600 rubļiem laukuma stūrī līdz 1400 rubļiem labākajās vietās - tātad attiecīgi 7 līdz 16 eiro.

Maskavas “CSKA” un Rīgas “Dinamo” spēle sāksies pēc nepilnām divāms stundām, teksta tiešraidei būs iespēja sekot līdzi jauns.lv

2021-09-04 12:55
“Dinamo” sastāvā viena izmaiņa

Rīdzinieku sastāvā, salīdzinot ar pirmo spēli Jaroslavļā, notikusi viena izmaiņa. Šoreiz laukumā nedosies Oskars Cibuļskis, bet pirmo spēli pēc atgriešanās “Dinamo” aizvadīs Ralfs Freibergs.

Treneris Zubovs veicis arī nelielas korekcijas uzbrucēju virknējumos – uz otro maiņu pie Tivols un Šinkaruka pacelts Jeļisejevs; uz ceturto pie Bērziņa un Meijas pazemināts Vanstrēms.

2021-09-04 12:56
"Dinamo" sastāvs spēlei pret CSKA:

Vārtsargi: #33 Johan Mattsson (#80 Matej Machovsky);

Aizsargi: #27 Oskars Cibuļskis (A) - #4 Nerijus Ališauskas, #3 Brandon Gormley - #5 Frank Corrado, #11 Kristaps Sotnieks - #29 Ralfs Freibergs, #55 Patriks Ozols;

Uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (C) - #85 Rudolf Cerveny - #52 Lukas Radil,

#69 Nikolajs Jeļisējevs - #74 Peter Tiivola - #9 Hunter Shinkaruk (A),

#15 Mārtiņš Karsums - #47 Alexander Protapovich - #19 Emile Poirier,

#40 Sebastian Wanstrom - #91 Daniels Bērziņš - #87 Gints Meija.

2021-09-04 13:59
“Dinamo” faniem čehu restorāns, vietējiem Peļmennaja

CSKA mājas spēles aizvada Leģendu parkā Maskavas dienvidos pie trešā transporta apļa. Diezgan industriālo apkārtni paspilgtina blakus esosās TEC-9 skursteņi, bet tuvākā metro stacija Avtozavodskaja ir apmēram desmit minūšu gājienā.

Visticamāk, arī šodien tribīnēs būs “Dinamo” līdzjutēji. Maskavā ir diezgan plašs rīdzinieku fanu klubs - Krievijas galvaspilsētā dzīvo diezgan daudz latvieši, tāpat komandu ierasti atbalsta kādreizējie rīdzinieki. Ja spēle notiek CSKA arēnā, ierastā pirmsspēles pulcēšanās un alus iedzeršanas vieta ir visnotaļ simpātisks čehu stila restorāns “Stražek” iepretī metro izejai. Tur tiek tirgots arī pašvārīts alus.

Krievijas arēnas sporta pasākumu laikā alkoholisko dzērienu tirdzniecība ir liegta, tādēļ faniem iesildīties nākas tuvējā apkārtnē. CSKA arēnai tuvākā iestāde apmēram pārsimts metru attālumā ir kāda necila “Peļmennaja”, kādas Rīgā izzuda ap pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidu. Tomēr kārtīgam hokeja līdzjutējam nepieciešamo iesildīšanās komplektu tur var dabūt un parasti ap šo ieskietuvi ir diezgan liela vietējās komandas atbalstītāju kustība.

Neraugoties uz slaveno vēsturi un garo panākumu sarakstu, CSKA spēles ierasti ir mazāk apmeklētas kā citu Maskavas grandu “Spartak” un “Dinamo”mači. Tiesa, pašreizējos Covid pandēmijas apstākļos skatītāji arēnās ir tik, cik atļauj atbildīgās iestādes.

2021-09-04 14:06
Karsums jūtas kā mājās

Laikā, kad Mārtiņš Karsums pārstāvēja Maskavas “Spartak”, viņa komanda mājas spēles aizvadīja “CSKA” ledus arēnā. Līdzjutēji par to kurnēja, taču sava vecā arēna Sokoļņikos vairs neatbilst KHL prasībām.

Starp citu, ņemot vērā Maskavas sastrēgumus, “Spartak” laikos Mārtiņš nokļūšanai uz treniņiem visbiežāk izmantoja metro.

Karsumam šī ir atgriešanās ļoti labi zināmā arēnā, kur pazīstams katrs stūrītis. Cerēsim,ka tas palīdzēs tikt pie kāda vārtu guvuma arī šodienas spēlē!

2021-09-04 14:15
Kādu hokeju spēlēs Fjodorova CSKA?

Maskavas “CSKA” nometnē aizvadītās vasaras karstākā ziņa bija negaiditā trenera maiņa – jūlijā Igors Ņikitina vietā par galveno treneri tika apstiprināts leģendārais hokejists Sergejs Fjodorovs.

Šī ziņa ilgi tika valstīta kā karsts kartupelis. Fjorodovam šī ir debija trenera amatā un kā šonedēļ rakstīja KHL mājas lapā - nevērtēsim to pēc vienas spēles. Tās, kurā aizvakar “CSKA” ar 0:4 zaudēja “Avangard”.

Pie Ņikitina maskavieši spēlēja sisemātisku hokeju, kurš pat pie ievērojamām sastāva pārmaiņām deva rezultātu. Tāda spēle, ar uzsvaru uz aizsardzību (tā bija labākā visā līgā), lāgā nepatika padomju laika CSKA hokeja piekritējiem. Droši vien, gana daudz tādi ir arī kluba vadošajās struktūrās.

Tagad no “CSKA”gaida daudz uzbrūkošāku hokeju, taču vai tas nesīs rezultātu? Pirms sezonas CSKA spēlēja ļoti nestabili un pašlaik var teikt, ka Fjodorova pirmās pankūkas ir ar pamatīgu piedeguma smārdu. Nevar gan noliegt, ka arī pirmajā spēlē pret “Avangard” maskavieši spēlēja interesantu hokeju un pa vārtiem meta vairāk nekā pretinieki.

2021-09-04 14:22
Naumovs atkal izvēlas Reidebornu

CSKA vārtsargu trenera amatā joprojām turpina strādāt kādreizējais Latvijas izlases vārtsargs Sergejs Naumovs, kuru jaunie pārmaiņu vēji komandā pagaidām nav skāruši.

Tāpat kā sezonas atklāšanas mačā, arī šodien CSKA vārtos būs Zviedrijas izlases vārtsargs Adams Reideborns. Viņam tā ir trešā sezona KHL. Ierpriekšējās divas tika aizvadītas Kazaņā.

Zīmīgi, ka sezonas atklāšanas spēlē Reideborns rupji kļūdījās aiz saviem vārtiem un sagādāja iespēju “Avangard” hokejistiem raidīt ripu faktiski tukšos vārtos. Tobrīd CSKA vēl bija cerības uz labāku iznākumu.

Maskavas kluba līdzjutēji pagaidām ir bažīgi par vārtsargu līniju, uzskatot, ka pašlaik komandā ir divi viduvēji vārtsargi, bet Gagarina kausa iegūšanai ar to var nepietikt.

Rādīt vairāk

Rīgas "Dinamo" savā pirmajā 2021./22. gada sezonas izbraukumā devies 26 spēlētāju sastāvā.

Sergejs Zubovs līdzi paņēmis 26 hokejistus, starp kuriem ir trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Savainojumu un veselības problēmu dēļ Rīgā palika aizsargi Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Zīle un uzbrucējs Jere Karjalainens.

Uz fārmklubu "Zemgale"/LLU nosūtīti Miks Tumānovs, Edgars Kulda, Jānis Švanenbergs un Patriks Zabusovs.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs 2021./22.gada sezonas pirmajā izbraukumā:

vārtsargi - Matejs Mahovskis, Juhans Matsons, Ēriks Vītols;

aizsargi - Nerijus Ališausks, Oskars Cibuļskis, Frenks Korrado, Kārlis Čukste, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlejs, Ņikita Mateiko, Patriks Ozols, Kristaps Sotnieks;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Rūdolfs Červenijs, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Emīls Porjē, Aleksandrs Protapovičs, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Peters Tīvola, Sebastians Venstrems.