foto: Edijs Pālens/LETA
Artis Ābols komentē šovakar gaidāmo spēli pret Itāliju
Artis Ābols nenoliedz, ka Latvijas izlase ir favorīte šajā turnīrā.
Hokejs
2021. gada 26. augusts, 13:19

Artis Ābols komentē šovakar gaidāmo spēli pret Itāliju

Jauns.lv

No 26. līdz 29. augustam "Arēnā Rīga" notiks olimpiskās kvalifikācijas turnīrs hokejā, kur par vienīgo ceļazīmi spēkosies Latvijas, Itālijas, Ungārijas un Francijas izlases. Jau ceturtdienas vakarā Latvijas valstsvienība aizvadīs spēli pret Itāliju. Par gaidāmo maču sarunā ar Jāni Matuli izteicies Latvijas izlases viens no treneriem Artis Ābols.

Mobilo sakaru operators BITE hokeja līdzjutējiem piedāvā intervijas ar Latvijas izlases spēlētājiem, kā arī sniedz iespēju ielūkoties pārbaudes spēļu aizkulisēs.

Saruna ar Arti Ābolu pirms spēles pret Itāliju:

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš sastāvā iekļāvis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Latvijas hokeja izlases dalībnieku sarakstā 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram Rīgā iekļauti vārtsargi Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens, aizsargi Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Jānis Jaks un uzbrucēji Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals, Kaspars Daugaviņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš.

Jau ziņots, ka divās pārbaudes spēlēs pirms kvalifikācijas turnīra Latvija piektdien un sestdien ar 4:2 uzvarēja Norvēģiju un ar 1:4 tai zaudēja.

Latvijas komanda turnīru sāks 26. augustā plkst.19.30 ar cīņu pret Itāliju. Dienu vēlāk Latvijas hokejistiem plkst.20 paredzēts mačs pret Ungāriju, bet 29. augustā Latvija turnīru noslēgs ar dueli pret Franciju, kas sāksies plkst.17.

Šis būs pirmais turnīrs Latvijas hokeja izlasei jaunā trenera Harija Vītoliņa vadībā.

Paralēli olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā vēl astoņas valstsvienības sadalīs divas ceļazīmes uz Pekinas Olimpiādi. D grupā Bratislavā tiksies slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. Savukārt Oslo bez mājiniekiem norvēģiem piedalīsies arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Startu olimpiskajās spēlēs izcīnīs tikai grupu uzvarētāji.

Latvijas izlase bija piedalījusies četrās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos, bet uz 2018. gada Phjončhanas Olimpiādi ceļazīme netika izcīnīta.

Dalība turnīrā Pekinā jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.