foto: Jānis Līgats/Optibet virslīga
VIDEO: "Valmieras" futbolists Gadrani atkārto Zidāna karjeras neglītāko momentu; pēc spēles vēl salauž pretiniekam degunu
Gruzīnu aizsargs Luka Gadrani varētu arī tiek pie pamatīga naudassoda un varbūt pat kriminālas atbildības.
Futbols
2021. gada 23. augusts, 12:12

VIDEO: "Valmieras" futbolists Gadrani atkārto Zidāna karjeras neglītāko momentu; pēc spēles vēl salauž pretiniekam degunu

Jauns.lv / LETA

Futbola klubs "Valmiera" atvainojas par Gruzijas aizsarga Lukas Gadrani agresīvo rīcību Latvijas kausa spēlē un pēc tās.

"Valmiera" svētdien Latvijas kausa ceturtdaļfinālā savā laukumā ar rezultātu 5:0 sagrāva "Dinamo Rīga" komandu.

Gadrani spēles 88. minūtē, atbildot uz Ņikitas Samsonova pārkāpumu, piecēlās kājās un ar galvu iesita pretiniekam pa krūtīm, par ko saņēma sarkano kartīti. Kā ziņoja portāls "Sportacentrs.com", konflikts turpinājies arī pēc spēles - Gadrani uzbrucis pretinieku futbolistam Andrejam Kiriļinam, salaužot viņam degunu. Incidentā tikusi iesaistīta arī policija.

Gadrani sitiens ar pa Samsonova krūtīm ļoti atgādina Francijas futbola leģendas Zinedina Zidāna sitienu kādreizējam Itālijas futbola izlases aizsargam Marko Materaci, kurš esot spēles laikā apsaukājis francūža ģimeni. Toreiz Zidāna rīcība un sarkanā kartīte patraucēja iespēju izlasei uzvarēt 2006. gada Pasaules kausa finālmačā.

"Valmiera" pirmdien savā paziņojumā nosoda Gadrani brutālo uzbrukumu un neattaisno futbolista rīcību. Komanda norāda, ka konfliktā nebija iesaistīta neviena cita persona no "Valmieras" kluba.

Tāpat arī "Valmiera" uzsver, ka Gadrani atbildes reakcija uz pārkāpumu ir slikts paraugs jaunajiem futbolistiem, norādot, ka šādai rīcībai futbolā nav vietas.

"Atvainošanos esam parādā ne tikai cietušajai personai, bet arī visai Latvijas futbola sabiedrībai kopumā. Sekosim tam, lai nekas tāds vairs neatkārtotos," teikts kluba paziņojumā.

Tomēr Vidzemes klubs norāda arī uz to, ka Gadrani esot ticis izprovocēts no pretinieku puses.

Sagaidāms, ka Gadrani par abiem pārkāpumiem saņems bargu diskvalifikāciju. 24 gadus vecais futbolists šosezon virslīgā piedalījies 18 spēlēs.

Latvijas kausa pusfinālu sasniegušas visas četras futbola virslīgas vadošās komandas RFS, "Liepāja", "Valmiera" un "Riga".