foto: LOK arhīvs
Barjersprintere Marta Marksa U-20 pasaules čempionātā iekļūst pusfinālā
Talantīgā Latvijas barjersprintere Marta Marksa.
Citi sporta veidi
2021. gada 20. augusts, 11:36

Barjersprintere Marta Marksa U-20 pasaules čempionātā iekļūst pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas barjersprintere Marta Marksa piektdien Nairobi sasniedza pasaules U-20 čempionāta pusfinālu 100 metru barjersprintā.

Smilteniete priekšsacīkstēs 100 metru barjeroto distanci skrēja 14,09 sekundēs. Savā priekšskrējienā viņa bija piektā, no ceturtās pozīcijas atpaliekot trīs sekundes simtdaļas.

Priekšskrējienos piedalījās 33 sportistes, kas sadalītas piecos skrējienos. Pusfinālam kvalificējās pa četrām ātrākajām sportistēm no katra priekšskrējiena, kā arī četras labāko rezultātu īpašnieces no pārējām sportistēm.

No sportistēm, kas neiekļuva labāko četriniekā savā skrējienā, Marksa piekāpās vien lietuvietei Gabijai Klimukaitei, kura ar 14,03 sekundēm laboja personīgo rekordu. Marksai priekšsacīkstēs bija 19. labākais rezultāts.

Visātrākā priekšsacīkstēs bija šovasar olimpiskajās spēlēs startējusī šveiciete Ditadži Kambundži, kura finišēja 13,30 sekundēs. Ceturtais labākais laiks ar jaunu personīgo rekordu, 13,56 sekundēm, bija igaunietei Annai Marijai Milendai.

Marksai pieder Latvijas junioru rekords (13,68 sekundes), ko viņa sasniedza aizvadītajā nedēļas nogalē Valmierā.

Pusfināli norisināsies piektdien pēcpusdienas sesijā.

Tikmēr 1500 metros priekšsacīkstes jeb pusfinālu nepārvarēja Kamilla Vanadziņa un Agate Caune, kuras ieņēma 17. un 18.vietu 25 skrējēju konkurencē. Finālam kvalificējās četru pirmo vietu ieguvējas divos pusfinālos, kā arī četras labāko rezultātu īpašnieces no pārējām skrējējām.

Pirmajā skrējienā Vanadziņa finišēja četrās minūtēs un 37,33 sekundēs, kas deva desmito vietu, bet pirmais četrinieks bija 7,72 sekunžu attālumā. Otrajā skrējienā Caune distanci veica četrās minūtēs un 37,49 sekundēs, latvietei ieņemot astoto vietu 12,66 sekundes aiz pirmā četrinieka.

Lai kvalificētos ar rezultātu, Vanadziņai vajadzēja skriet 5,84 sekundes ātrāk, bet Caunei savu rezultātu uzlabot par tieši sešām sekundēm.

Tikmēr augstlēkšanā Lāsma Zemīte ieņēma 14.vietu, pārspējot trīs konkurentes. Piektdien notikušajā kvalifikācijā fināla sasniegšanai vajadzēja pārvarēt 1,85 metru augstumā novietot latiņu vai iekļūst starp 12 labākajām sportistēm.

Zemīte kvalifikācijā pārvarēja 1,74 metrus. Ar šādu pašu rezultātu finālam kvalificējās vēl divas sportistes, taču viņas šo augstumu pārvarēja ar pirmo mēģinājumu, bet Zemīte - ar otro.

Kvalifikācijas normu neizpildīja neviena no 17 augstlēcējām.

Vēl no Latvijas sportistiem iepriekš finālā trīssoļlēkšanā iekļuva Darja Sopova, bet pusfinālā 400 metru barjersprintā startēs Dmitrijs Ļašenko.

Iepriekš Makars Korotkovs ieņēma 21. vietu vesera mešanā un Agate Caune izcīnīja sesto vietu 3000 metru skrējienā.

Līdzi sportistiem kā treneri un apkalpojošais personāls devušies Juris Petrovičs, Ainis Raubišķis un Dmitrijs Miļkevičs.

Pasaules U-20 čempionāts vieglatlētikā norisināsies līdz svētdienai. Tajā startē gandrīz 1000 jauno atlētu no 116 valstīm. Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalās pasaules vieglatlētikas lielvalstu (ASV, Lielbritānijas, Austrālijas, Japānas, Vācijas), kā arī Ķīnas, Norvēģijas un Jaunzēlandes jaunie vieglatlēti.