foto: ddp / Vida Press
Mūžībā devies viens no visu laiku labākajiem futbola uzbrucējiem Gerds Millers
Gerds Millers
Futbols
2021. gada 15. augusts, 15:42

Mūžībā devies viens no visu laiku labākajiem futbola uzbrucējiem Gerds Millers

Jauns.lv

Vācijas futbola klubs Minhenes "Bayern" paziņojis, ka 75 gadu vecumā mūžībā devies leģendārais uzbrucējs Gerds Millers (1945 - 2021).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Millers ir viens no visu laiku labākajiem futbola uzbrucējiem. 1970.gadā viņš tika atzīts par Eiropas labāko futbolistu.

Rietumvācijas izlases sastāvā Millers aizvadījis 62 spēles, kurās guvis 68 vārtus, savukārt Vācijas futbola Bundeslīgā viņam pieder vārtu rekords - 365 gūti vārti 427 spēlēs.

Septiņas reizes viņš atzīts par līgas rezultatīvāko spēlētāju, bet 1970. gadā ar desmit gūtiem vārtiem viņš kļuva par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju.

Valsts izlases sastāvā 1972. gadā Millers kļuvis par Eiropas čempionu, bet 1974. gadā kopā ar komandu izcīnījis Pasaules kausu. Kopā ar "Bayern" viņš trīs reizes cēlis virs galvas Eiropas kausu.

Pēc sportista karjeras beigšanas Millers ilgu laiku turpināja darbu Minhenes "Bayern", trenējot jaunos censoņus.

Pazīstams ar iesauku "tautas bumbvedējs", Millers 2020.gada novembrī nosvinēja 75 gadu jubileju, tomēr jau ilgi cīnījās ar Alcheimera slimību un dzīvoja pansionātā.

foto: ddp / Vida Press
Gerds Millers 2007. gadā

Minhenes "Bayern" kluba prezidents Herberts Hainers: "Šodien ir skumja, drūma diena futbola klubam "Bayern" un visiem tās faniem. Gerds Millers bija visu laiku labākais uzbrucējs un labs futbola pasaules cilvēks. Mēs visi esam vienoti dziļās sērās ar viņa sievu, kā arī viņa ģimeni. Futbola klubs "Bayern" nebūtu klubs, kuru mēs visi šodien mīlam bez Gerda Millera. Viņa vārds un piemiņa dzīvos mūžīgi."

2004. gadā brazīliešu uzbrucējs Pele Milleru iekļāva savā "FIFA 100" sarakstā kā vienu no 125 labākajiem futbolistiem futbola vēsturē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās