foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX
Dončičs drīz pēc olimpiskajām spēlēm tiks pie jauna iespaidīga līguma
Luka Dončičs Tokijas olimpiskajās spēlēs turpina virzīt Slovēniju pretī spožiem panākumiem.
Basketbols
2021. gada 3. augusts, 04:54

Dončičs drīz pēc olimpiskajām spēlēm tiks pie jauna iespaidīga līguma

Jauns.lv / LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm noslēgs jaunu līgumu ar vienības superzvaigzni Luku Dončiču, vēsta žurnālists Marks Steins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šobrīd ar Dončiču līgums ir spēkā uz vēl vienu sezonu, tomēr abas puses strādājot pie tā, lai šovasar pagarinātu vienošanos uz pieciem gadiem par 202 miljoniem ASV dolāru jeb maksimāli iespējamo summu.

Dončičs gan tagad vēlas koncentrēties uz Slovēnijas izlases sniegumu Tokijas olimpisko spēļu turnīrā, tāpēc sarunas par jaunu līgumu sāksies ne ātrāk par nākamo nedēļu.

Slovēnijas basketbola brīnumbērns Luka Dončičs

gallery icon
64

2018. gadā Dončičs ar "Mavericks" parakstīja četru gadu debitanta līgumu par 32 miljoniem ASV dolāru.

Tāpat komanda grasās noslēgt jaunu līgumu ar aizsargu Timu Hārdeveju junioru uz turpmākajiem četriem gadiem par 72 miljoniem ASV dolāru. Vienošanās panākta līdz ar brīvo aģentu tirgus atvēršanos, taču līgumus varēs slēgt tikai no piektdienas.

Hārdevejs Dalasas komandai pievienojās 2019.gadā no Ņujorkas "Knicks" darījumā, kurā bija iesaistīts arī Porziņģis.

Hārdevejs var cerēt uz stabilu pamatsastāva spēlētāja lomu, jo "Mavericks" aizvadītajā nedēļā uz Bostonas "Celtics" aizmainīja aizsargu Džošu Ričardsonu.

"Mavericks" grasās noslēgt jaunu viena gada līgumu arī ar centra spēlētāju Bobanu Marjanoviču, ziņo "The Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends. Basketbolista atalgojums nav zināms, taču iepriekšējās divās sezonās viņš saņēma septiņus miljonus ASV dolāru.

Tāpat Dalasas komanda vienojusies par divu gadu līgumu ar 26 gadus veco aizsargu/vieglo uzbrucēju Stērlingu Braunu, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Hjūstonas "Rockets", bet pirms tam bija Milvoki "Bucks" paspārnē. 

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

Vēl Steins vēstīja, ka "Mavericks" vienojusies ar Ņujorkas "Knicks" aizsargu Redžiju Buloku. "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija vēlāk ziņoja, ka tiks noslēgts trīs gadu līgums par 30,5 miljoniem ASV dolāru. "Mavericks" 30 gadus vecajam Ballokam būs sestā komanda NBA karjerā.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās