Citi sporta veidi
2021. gada 30. jūlijs, 17:47

Latvijā atgriežas olimpiskie varoņi 3x3 basketbolā

Jauns.lv

Ar reisu Helsinki - Rīga piektdien plkst.17.20 Latvijā atgriezušies olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā - Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.

Olimpiskos varoņus 3x3 basketbolā sagaida ar sarkano paklāju

gallery icon
58

Preses konferencē, kas tika aizvadīta sportistu ģimeņu un atbalstītāju lokā, čempioniem no aizkustinājuma sākotnēji bija grūti teikt runu. Visbeidzot, to teica Nauris Miezis.

"Wow, wow, paldies jums liels! Es tiešām nedomāju, ka jūs būsiet tik daudz, ka esam izdarījuši ko tādu, ka jūs visi būsiet šeit, man rokas trīc. Vēlos pateikt ikvienam, ka jūs esat fantastiski. Tas, ko jūs darījāt, kad mēs bijām Tokijā, tas ir wow. Visi tie vēlējumi, video, ko jūs sūtat, tas ir neatsverams grūdiens. Tas bija tāds grūdiens arī tad, kad mums grūti gāja. Noskatoties tos video, kur jūs fanojat, es raudāju. Un šie veči ir īsti karotāji, ar viņiem var iet karot," norādīja Miezis.

Olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā sagaida radi un draugi VIP zonā

gallery icon
118

Tikmēr no saviļņojuma runu bija aizmirsusi izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP). "Es zinu, ka ministriem pieklājas runāt ļoti pareizi, bet es visu savu runu aizmirsu. Toreiz, kad mēs pavadījām mūsu olimpiešus uz Tokiju, es teicu, ka sports ir par disciplīnu, komandu, pašpārliecinātību. Jūs parādījāt visas šīs lietas. Jūs atnesāt mums zvaigžņu putekļus, mirdzēsiet vēl ilgi."

Savukārt sporta kustības "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans noliedza savus nopelnus medaļu gūšanā, bet uzteica trenera Raimonda Feldmaņa nopelnus. Tāpat norādīja, ka puiši mākot lieliski sastrādāties. "Lai mēs ņemtu piemēru visi par attiecībām no šiem puišiem. Jo visās lietās tā ir komanda ar lielo burtu. Novēlu, lai visas dzīves laikā jūs dotu piemēru citiem par komandas ķīmiju."

Lidostā fani sagaida olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā

gallery icon
104

Neskatoties uz lietu, atbalstītāji Zaķusalas krastmalā sagaida olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā

gallery icon
138

Epidemioloģiskās situācijas dēļ Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) jau iepriekš aicināja atbalstītājus nedoties uz lidostu "Rīga", bet vērot čempionu ierašanos Rīgā LTV7 tiešraidē vai sveikt basketbolistus goda brauciena laikā, kas eskorta pavadībā no lidostas "Rīga" notika no plkst.18.30 līdz 19.00 pa Ulmaņa gatvi uz Salu tilta līdz Zaķusalas krastmalai.

Jāteic gan, ka Rīgas lidostā mūsu čempionus piektdien sagaidīja vairāk nekā 200 līdzjutēju.

Atgādinām, ka Latvijas izlase trešdien Tokijā kļuva par vēsturē pirmo čempioni 3x3 basketbolā vīriešiem, finālmačā ar rezultātu 21:18 pārspējot Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu.

Latvija 3x3 basketbolā izcīna vēsturisku zelta medaļu: emocijas pēc spēles un apbalvošana

Tokijas olimpiskajās spēlēs parādījās jauns basketbola paveids – 3x3 basketbols, kurā ar milzu panākumiem piedalījās arī Latvijas vīriešu valstsvienība (Nauris ...

gallery icon
25