foto: Mikus Kļaviņš/Izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Latvijas 3x3 basketbolisti olimpisko spēļu turnīra ceturtajā mačā uzvar Japānu
Basketbols
2021. gada 25. jūlijs, 17:00

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpisko spēļu turnīra ceturtajā mačā uzvar Japānu

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra ceturtajā mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas basketbolisti ar 21:18 pieveica Japānu.

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpisko spēļu turnīra ceturtajā mačā uzvar Japānu

gallery icon
32

Dienas pēdējā spēlē bija pagājušas vien 15 sekundes, kad pēc Čavara metiena no groza apakšas un tālmetiena rezultāts jau bija 3:0. Brīdi vēlāk Čavars izcēlās ar bloķētu metienu, taču mājinieki nepadevās un pēc trim Keisei Tominagas tālmetieniem rezultāts bija 6:6.

Rjuto Jasuoka ar vēl vienu tālmetienu panāca 8:6, bet Krūmiņa atbildes divpunktu metiens deva 9:8 pārsvaru jau Latvijai. Tobrīd spēlētas bija vien divas minūtes un četras sekundes.

Pēc nepilnām četrām spēlētām minūtēm latviešiem jau bija sešas personiskās piezīmes. Tas noveda pie diviem iemestiem soda metieniem japāņiem, kuri pēc Jasuokas tālmetiena panāca 14:12.

Latvijas 3x3 basketbola izlase trenējas Tokijā

Latvijas 3x3 basketbola izlase Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars aizvada treniņu Tokijā - olimpisko spēļu ...

gallery icon
24

Pēc Lasmaņa tālmetiena un metiena no groza apakšas latvieši panāca 16:14. Uz diviem Tomojas Očiai tālmetiena soda metieniem Lasmanis atbildēja ar bumbas triecienu grozā no augšas - 17:16.

Izšķirošo grozu ar tālmetienu iemeta Krūmiņš, kad Miezim bija brīvs ceļš uz grozu, taču viņš piespēlēja komandas biedram.

Latvija realizēja 11 no 15 viena punkta metieniem (pretiniekiem - 4/11), kā arī piecus no 14 tālmetieniem (Japānai - 5/11). Latvieši ne reizi nemeta soda metienus, bet japāņiem precīzi bija visi četri mēģinājumi.

Latviešiem bija vairāk rezultatīvu piespēļu (piecas pret Japānas vienu), bloķētu metienu (5:0), piezīmju (8:4) un mazāk kļūdu (3:7).

Lasmanim šajā mačā septiņi punkti un labākais +/- rādītājs +6, par punktu mazāk Miezim, kuram arī trīs rezultatīvas piespēles, bet pa četriem punktiem sakrāja Krūmiņš un Čavars, kuram arī četri bloķēti metieni, divas rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas.

Pretinieku rindās Tominaga guva deviņus punktus, bet Jasuoka - sešus punktus.

Latvijas 3x3 basketbola izlase olimpiskajās spēlēs cīnās ar Beļģiju

Latvijas 3x3 basketbola izlase olimpiskajās spēlēs cīnās ar Beļģiju.

gallery icon
35

Latvijas izlase ar trim uzvarām četrās spēlēs grupā ieņem otro vietu aiz Serbijas, kura uzvarējusi visās četrās spēlēs. Trīs uzvaras ir arī Nīderlandei, pa divām - Beļģijai un Polijai, pa vienai - Japānai un OKR komandai, bet bez uzvarām ir Ķīna.

Pirmdien Latviju gaida cīņa ar Serbiju un OKR vienību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpiskajās spēlēs pārspēj Poliju

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar valsts karognesēju spēļu atklāšanas ceremonijā Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu ...

gallery icon
44

Japāna sestdien ar 19:20 papildlaikā piekāpās Polijai un ar 18:16 uzvarēja Beļģiju, bet svētdien ar 20:21 piekāpās Nīderlandei.

Japāna pasaules rangā ir 16.vietā, bet Latvija tajā piekāpjas vien Serbijai.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 18:17 uzvarēja Ķīnu.

3x3 basketbola izlase olimpiskajās spēlēs spēkojas ar Ķīnu

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien izcīnīja uzvaru Tokijas ...

gallery icon
20

Latvijas vienībā 11 punktus guva Lasmanis, četri bija Miezims, divi Krūmiņam, bet viens - Čavaram. Ķīnas izlasē ar 12 punktiem izcēlās Dziņcju Hu.

Latvijas basketbolisti Pasaules tūrē šosezon piedalījās divos turnīros. Dohā "Riga" apstājās pusfinālā, pēc tam startēja vairākos Vienotās Eiropas līgas turnīros Krievijā, bet "Challenger" turnīrā Francijas pilsētā Puatjē "Riga" zaudēja ceturtdaļfinālā.

Latvieši pēdējos gados izcēlušies ar spēju labi sagatavoties tieši izšķirošajiem turnīriem. Pasaules kausa finālā gan 2018., gan 2019.gadā tika izcīnīta otrā vieta, Pasaules tūres finālā otrā vieta tika sasniegta 2018.gadā, trešā - 2019.gadā un pirmā - pagājušogad.

2017.gadā tika uzvarēts Eiropas kausa finālā, gadu vēlāk iegūstot otro vietu.

Savukārt maija beigās Austrijas pilsētā Grācā tika izcīnīta olimpiskā ceļazīme.

Olimpiskais 3x3 basketbola turnīrs notiks līdz 28.jūlijam.