foto: AP/Scanpix
ASV supermodele kļūst par mazas īru pilsētas puišu basketbola komandas sponsori
Emīlija Ratažkovski
Basketbols
2021. gada 23. jūlijs, 10:01

ASV supermodele kļūst par mazas īru pilsētas puišu basketbola komandas sponsori

Jauns.lv

Slavenā amerikāņu modele un aktrise Emīlija Ratažkovski piekritusi kļūt par sponsori divām īru zēnu basketbola komandām, raksta BBC.

Ratažkovski atbildējusi uz uzaicinājumu Korkas grāfistes Bantrijas pilsētā sponsorēt divas komandas, kurās spēlē zēni vecumā līdz 16 gadiem.

Piedāvājumu viņai izteicis komandu treneris Pats Kurans, kurš gan norāda, ka pašas modeles saknes rodamas tieši Bantrijā.

Emīlija Ratažkovski pie baseina Kannās

Modele Emīlija Ratažkovski devusies uz Kannu kinofestivālu. Viņa apmetusies viesnīcā „Hotel du Cap Eden Rock”, kur no pasākumu apmeklējumiem brīvo ...

gallery icon
26

30 gadus vecās modeles vecākiem šai pilsētā pieder māja, turklāt viņas tēvs Džons pats pirms aptuveni 20 gadiem bijis jauniešu basketbola komandas spēlētājs.

Zināms, ka Īrijā Covid-19 krīzes dēļ cietuši un slēgti daudz uzņēmumu, tāpēc sponsoru šogad atrast un piesaistīt basketbola klubiem bijis ļoti grūti. "Kādu vakaru es runāju ar Džonu un pajautāju, vai Emīlija nebūtu ieinteresēta sponsorēt kādu no komandām," BBC pastāstīja treneris Kurans. "Viņš viņai uzrakstīja, un jau pēc piecām minūtēm viņa atbildēja, ka labprāt to darīs."

Modeles finansiālais atbalsts palīdzēs komandai iegādāties jaunu sporta ekipējumu un segt komandu apmācības izdevumus turpmākos divus gadus.

Emīlijas Ratažkovski grūtnieces stiliņš

gallery icon
14

Tomēr, kā norāda treneris, šis darījums bijis kas vairāk par naudu. Ratažkovski cēlā rīcība un lieliskā sociālā taisnīguma izjūta iedvesmojusi jaunos sportistus. "Visi zina modeli un aktrisi Emīliju Ratažkovski, bet patiesībā viņa ir daudz kas vairāk," saka Kurans.

Zināms, ka modele, izmantojot sociālās platformas, ir arī publiski izteikusi atbalstu dažādām sociāli atstumtajām grupām, piemēram, imigrantiem. Tāpat Ratažkovski ir sieviešu tiesību aizstāve.