foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix
Švanenbergs un Vītols nopelna pilnvērtīgus līgumus ar Rīgas "Dinamo"
Jānis Švanenbergs (pa labi).
Hokejs
2021. gada 20. jūlijs, 13:36

Švanenbergs un Vītols nopelna pilnvērtīgus līgumus ar Rīgas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Uzbrucējs Jānis Švanenbergs un vārtsargs Ēriks Vītols parakstījuši pilnvērtīgus līgumus ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo", ziņo vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abiem jaunajiem hokejistiem pirms tam bija pārbaudes laika līgumi, bet pirms komandas došanās uz nometni Liepājā ar spēlētājiem parakstītas pilnvērtīgas vienošanās.

Švanenbergs pēdējās divas sezonas spēlējis gan "Dinamo", gan Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga". KHL 20 gadus vecais uzbrucējs pēdējo divu sezonu laikā piedalījies 48 spēlēs, kurās guvis četrus vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējis.

Pērn viņu Kanādas Hokeja līgas (CHL) draftā izraudzījās Edmontonas "Oilers" komanda, taču Covid-19 pandēmijas dēļ Švanenbergs nedevās pāri okeānam.

Tikmēr Švanenberga vienaudzis Vītols pērn debitēja KHL, četrās spēlēs atvairot 85,9% metienu un ielaižot vidēji 5,41 vārtus. MHL viņam 42 cīņās bija 91,1% atvairītu metienu un ielaistas 3,01 ripa.

Pirmdien "Dinamo" uzsāka treniņnometni Liepājā, kur uzturēsies līdz 4.augustam. Šobrīd treniņos piedalās 36 hokejisti - četri vārtsargi, 13 aizsargi un 19 uzbrucēji.

Gatavojoties 2021./2022. gada KHL sezonai, "Dinamo" no 11. līdz 15. augustam piedalīsies pārbaudes turnīrā Kazahstānā, kā arī 19. un 20. augustā aizvadīs divas pārbaudes spēles Somijā.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs, gatavojoties 2021./2022. gada sezonai:

vārtsargi - Matejs Mahovskis, Juhans Matsons, Ēriks Vītols, kā arī "Rīga" vārtsargs Rūdolfs Lazdiņš;

aizsargi - Nerijus Ališausks, Oskars Cibuļskis, Frenks Korado, Kārlis Čukste, Ralfs Freibergs, Roberts Mamčics, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, ar pārbaudes laika līgumu Artūrs Brikmanis, kā arī "Rīga" aizsargi Ņikita Mateiko, Ernests Ošenieks un Miks Tumānovs;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rudolfs Červenijs, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Emīls Puarjē, Aleksandrs Protapovičs, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaraks, Gunārs Skvorcovs, Peters Tīvola, Sebastians Venstrems, Jānis Švanenbergs, ar pārbaudes laika līgumiem Filips Buncis, Edgars Kulda un Mikus Mintautišķis, kā arī "Rīga" uzbrucējs Patriks Zabusovs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās